Origini Vinotecă Cabernet Sauvignon 2007
Vin exclusivist, de culoare roșu închis, cu arome de mure și ușoare note de tutun. Corpolent, cu taninuri moi și elegante, foarte bine integrate în masa vinului. Pentru a spori complexitatea vinului, acesta a fost maturat timp de aproximativ 12 luni în butoaie de stejar românesc atent selecționate.
Ca sugestii privind asocierea cu preparatele culinare, recomandăm antricotul de vită Black Angus gătit medium-rare sau cel mult medium și condimentat cu rozmarin, sare și piper.
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
Struguri:
- Cabernet Sauvignon
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
Volum alcool:
14,5%
Cantitate:
75 cl.
An recoltă:
2007
Asocieri culinare:
În viile Budureasca - Podgoria Dealu Mare, parcelele de Cabernet Sauvignon sunt situate chiar la poalele dealului. Zona are un sol extraordinar de bogat și fertil. Mustul vinului a fost răcit până a atins temperatura de 10°C și lăsat în contact cu coaja timp de 3 zile, de-abia apoi începând fermentarea propriu-zisă. Fenomenul se numește macerare la rece și duce la obținerea unui vin cu o fructuozitate ridicată.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (DOC – CMD Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18°C.