Vine in Flames Pinot Noir Sec 2018
Vinul se revarsă în pahar într-o culoare roșu închis cu bordură rubinie. Corpolența este medie, iar aromele se conturează în jurul notelor de cireșe proaspete și coacăze negre. Gustul amintește de cireșe negre, iar finalul este catifelat și echilibrat.
Pinot Noir este companionul ideal pentru preparate din carne mai slabă, precum cotlet de miel, piept de rață, pui grill sau paste amatriciana. Excelent și cu brânzeturi semi-moi precum emmentaler sau gouda.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Pinot Noir
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Pinot Noir provine din Burgundia, Franța, ca multe alte soiuri de renume, și preferă regiunile cu un climat mai răcoros. Este un soi delicat și dificil de cultivat. Condițiile din Dealu Mare îi sunt favorabile, permițându-ne să obținem la Crama Budureasca un Pinot Noir de bună calitate, printre puținele vinuri de acest tip din România.
Profilul vinurilor din Pinot Noir ne conduce la arome de fructe roșii și negre, un conținut alcoolic potrivit, corpolență medie, note minerale, aciditate ridicată și o astringență scăzută. Datorită caracteristicilor soiului, vinurile din Pinot Noir sunt mai delicate față de majoritatea vinurilor roșii.
Particularități de vinificație
La Crama Budureasca, avem posibilitatea de a produce un Pinot Noir de înaltă calitate datorită micro-climei din regiune și a solurilor de tip cernoziom și argilă prezente în vie. Aceste condiții au permis strugurilor de Pinot Noir să se adapteze excelent la terroir-ul viilor noastre, fiind printre soiurile culese cel mai devreme.
Anul 2018 a fost unul bun pentru strugurii de Pinot, din care am reușit să extragem suficientă culoare și intensitate aromatică în urma fermentării mustului la temperaturi controlate. Pentru a obține mai multă complexitate, oenologul cramei a decis să matureze o parte din vin în baricuri de stejar franțuzesc și american, completând astfel buchetul de arome.