Vine in Flames Chardonnay Sec 2019
În pahar, vinul are o frumoasă culoare galben pai și dezvăluie arome intense de fructe tropicale cu accente delicate și parfumate de vanilie. Gustul este dominat de notele primare de fructe tropicale, urmate de senzații de stejar afumat și un final lung și cremos.
Excelent în asociere cu pui sau curcan la cuptor, paste cu sosuri pe bază de brânză sau preparate din pește.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Chardonnay
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Despre Chardonnay se spune că este regina strugurilor albi, fiind un soi nepretențios și rafinat ce stă la baza celor mai echilibrate vinuri. Unul din principalele motive pentru care Chardonnay este atât de popular este versatilitatea sa. Oenologii iubesc acest soi nobil pentru că le permite să creeze vinuri de autor, cu un caracter specific.
Strugurii de Chardonnay se adaptează bine la diferite medii climatice, găsind condiții prielnice și în zone mai reci, precum estul Europei. La Budureasca, obținem un Chardonnay proaspăt, cu mineralitate plăcută și o varietate de arome tropicale, complementate de accente complexe provenite de la fermentarea parțială a vinului în baricuri din stejar american, românesc sau franțuzesc.
Particularități de vinificație
Recolta din 2019 a adus cantitatea suficientă de soare și ploi pentru Chardonnay în viile Budureasca. Strugurii nobili care fac parte din componența acestui vin au fost culeși și selecționați manual de viticultori la maturitate deplină, aurii și translucizi. Aceștia au provenit de pe parcele cu altitudini diferite, fiecare cu un microclimat specific, fapt ce a contribuit din plin la caracterul final al vinului.
După selecția și inspecția strugurilor, aceștia au fost presați cu delicatețe pentru extrage cel mai bun și limpede must. Ulterior, pentru o mai mare intensitate aromatică, o cantitate de aproximativ 50% din acest vin a fost fermentată în butoaie de stejar american și românesc. Astfel, Premium Chardonnay a dobândit structura și complexitatea râvnite de către oenolog