Budureasca Clasic Fetească Neagră Demisec 2023
Culoare interesantă roșu rubiniu intens, cu arome pătrunzătoare de fructe negre de pădure și piper negru. Gustul este rotund și fructat, cu taninuri delicate și un postgust lung, transformând acest vin într-un partener extrem de plăcut pentru orice ocazie.
Se recomandă în mod special asocierea cu preparate din carne de vită sau porc. Este o excelentă alegere pentru mesele în familie sau alături de prieteni. Încercați-l cu cârnați românești, sarmale sau ceafă de porc la grătar.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu MAre
Cantitate:
750 ml
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile Budureasca Clasic sunt proaspete, aromate și au un raport calitate preț excelent. Pot fi savurate acasă, în familie, alături de prieteni, sau la ocazii speciale, fiind o îmbinare între tradiție și modernitate. Numele Budureasca este puternic ancorat în istoria românilor. În apropierea viilor Budureasca au fost descoperite vestigii dacice vechi de mii de ani ce atestă pasiunea dacilor pentru cultivarea viței-de-vie.
Soi
Feteasca Neagră este probabil cel mai popular soi românesc, motiv pentru care se găsește în majoritatea podgoriilor din România, Dealu Mare fiind una dintre regiunile de referință pentru acest soi. Vinurile create din Fetească Neagră sunt extractive și corpolente, cu o structură de taninuri consistentă și bine definită. Aromele tipice pentru Fetească Neagră sunt cele de mure, gem de prune, cireșe negre și fructe de pădure.
Terroir
Anul 2023 a dus condiții în general favorabile pentru soiul Fetească Neagră din viile Budureasca, strugurii acumulând în fruct mai puțin zahăr față de anii precedenți. Campania de cules a început în a doua săptămână a lunii septembrie, iar strugurii aleși pentru a obține acest vin au fost selectați din zona medie a plantației noastre, cu altitudini cuprinse între 200 și 300 de metri și soluri fertile formate din cernoziomuri, argile și calcar. Toți factorii care formează terroir-ul viilor Budureasca au contribuit din plin la obținerea unor vinuri aromate și fructate.
Detalii de vinificație
După zdrobirea și presarea strugurilor, mustul a fost fermentat cu drojdii speciale de vinuri roșii în cisterne mari de inox. Durata fermentației a fost de aproximativ două săptămâni, iar întreg procesul s-a desfășurat la temperaturi controlate de 25-28°C. După fermentația alcoolică vinul a avut parte și de fermentație malolactică, în urma căreia a devenit mai elegant și catifelat, cu taninuri mătăsoase.