Budureasca Clasic Rosé Demisec 2023
Culoare blândă, roz pal, cu arome de fragi, zmeură, cireșe sălbatice și accente fine de trandafiri. Gust plăcut de fructe de vară coapte, bine echilibrat, cu o aciditate proaspătă și un postgust lung și curat. Este un vin elegant și în același timp foarte ușor de băut.
Se servește cel mai bine ca atare sau asociat cu fructe de mare, mezeluri fine italienești, brânzeturi proaspete și salate. Se potrivește și cu gustări rapide precum chipsuri, tortilla sau diverse sendvișuri.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Pinot Noir
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 7 - 9°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
În ultimii zece ani, vinurile rosé s-au afirmat ca fiind printre preferatele românilor. Și asta pentru ca rose-urile preiau calități de la ambele tipuri tradiționale de vin. Prospețimea și senzația răcoritoare a vinurilor albe, combinate cu corpolența și aromele fructate de zmeură, căpșune și fragi de la vinurile roșii. Toate aceste calități fac vinurile rosé extrem de versatile și ușor de băut.
La Crama Budureasca, urmăm amprenta terroir-ului din Dealu Mare – viile Budureasca, dar în același timp încercând întodeauna să obținem arome și gusturi cât mai intense. Pentru Clasic Rosé, am cules struguri negri din patru soiuri: Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Intenția noastră a fost găsirea echilibrului ideal între structură și arome, continuând tradiția inconfundabilului Rosé de Budureasca.
Particularități de vinificație
Rosé Premium de la Budureasca este unul dintre cele mai populare vinuri din întregul nostru portofoliu. Este un vin care se servește cel mai bine rece, în anotimpurile călduroase, preferabil cât timp este încă tânăr.
Pentru realizarea acestui vin, strugurii din soiurile Fetească Neagră și Pinot Noir au fost culeși manual din parcele diferite ale viilor noastre și vinificați prin presare ușoară, pentru a extrage doar aromele lor primare, fără taninuri. Procesul de fermentație la temperaturi scăzute a adus vinului un plus de arome fructate, extrem de importante pentru obținerea acestui rosé de calitate superioară. Foarte versatil, poate fi servit ca aperitiv sau alături de preparate culinare variate.