Premium Chardonnay Sec 2022
În pahar vinul se revarsă într-o culoare vibrantă galben pai, cu arome pătrunzătoare de banană coaptă și accente fine de vanilie. Gustul rotund, plăcut și echilibrat de pere și pepene galben se armonizează foarte bine cu finalul lung și cremos.
Chardonnay din colecția Premium este companionul perfect pentru somon la grătar, fructe de mare, paste în sos cremos, risotto cu legume sau platouri de brânzeturi semi-moi, precum gouda și mozzarella.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Chardonnay
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Chardonnay a apărut inițial în regiunea Burgundia din Franța și este cel mai popular soi de vinuri albe. Este un soi nepretențios, de mare rafinament, ce creează de obicei vinuri seci corpolente, cu textură cremoasă și o aciditate potrivită. Aromele tipice Chardonnay-ului sunt cele de papaya, mere verzi, pere, coajă de lămâie, ananas, dar și accente de vanilie datorate fermentării în baricuri din stejar.
Terroir
Pentru vinurile albe din colecțiile superioare, folosim struguri din parcelele noastre poziționate în zona terasată a plantației, aflate la altitudini ce depășesc 300 de metri. Pe aceste parcele, curenții de aer din timpul nopții răcoresc strugurii de Chardonnay, încălziți sub soarele arzător din timpul zilelor foarte călduroase. Aceste schimburi de temperatură între zi și noapte ajută strugurii să se matureze într-un ritm mai lent și să asimileze în fruct raportul corect între zahăr și aciditate.
Detalii de vinificație
Strugurii de Chardonnay sunt culeși din vie, desciorchinați și presați delicat pentru a extrage cel mai bun must. Apoi mustuiala fermentează timp de aproximativ 14 zile la temperatură controlată împreună cu drojdii special alese, aplicându-se periodic batonaj (mixarea drojdiilor în compoziția vinului pentru o structură mai cremoasă și arome mai intense). După finalizarea fermentării, licoarea a fost maturată în baricuri din stejar american vreme de șase luni de zile.