The Sign Tămâioasă Românească Sec 2023
Această Tămâioasă ne încântă în pahar cu o vioaie culoare galben-pai deschis, dezvăluind arome plăcute de flori de soc și fructe tropicale. Gustul este fresh și fructat, bazat pe note de fructe zemoase de vară și busuioc verde de grădină. Este un vin echilibrat și elegant, caracterizat de un final lung și proaspăt pe palatin.
Ideal de servit ca atare sau împreună cu pește la grătar, carne de pasăre, brânzeturi și preparate din bucătăria asiatică.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Tămâioasă Românească
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția The Sign reunește vinuri de autor emblematice pentru piața din România. Vinurile reflectă terroir-ul deosebit al viilor Budureasca și se obțin prin tehnici inovatoare, fiind în același timp profund ancorate în tradiția regiunii Dealu Mare. Caracteristicile unice ale soiurilor locale și potențialul viilor noastre sunt valorificate la maximum, pentru a vă oferi aceste vinuri cu personalitate puternică și complexă, destinate pasionaților de vinuri clasice sau celor ce vor să exploreze diversitatea viticulturii românești.
Soi
Se spune despre soiul Tămâioasă Românească – Timmy, așa cum o numește oenologul Stephen Donnelly – că a fost adus pe teritoriul României de către negustorii veniți din Grecia Antică. De atunci, acest soi românesc de struguri continuă să dea naștere în fiecare an unor vinuri aromate și fructate. Vinurile obținute din Tămâioasă sunt vinificate deseori dulci sau demidulci, dar soiul deține în mod natural arome care nu necesită neapărat rest de zahăr pentru a sta la baza unui vin deosebit.
Terroir
Pentru acest vin de clasă, s-au folosit doar struguri din vițe-de-vie bătrâne de 69 de ani, recoltați manual în zorii zilei dintr-o secțiune specială a plantației noastre, aflată la altitudini de circa 170 de metri. Aceste vițe vechi de Tămâioasă au rădăcini adânc infiltrate în pământ, permițând plantelor să extragă din sol mai multe substanțe minerale. Tot pentru a oferi cea mai bună nutriție pentru viile noastre, rândurile de viță-de-vie au fost plantate la trei metri distanță între ele, ceea ce asigură condiții mai bune de creștere și condiționare.
Detalii de vinificație
Strugurii au fost macerați utilizând tehnologia cu ultrasunete, fapt ce ne-a permis să extragem mai multe arome din coajă și să obținem un must de calitate excepțională. Mustuiala s-a macerat pe pielițe la rece aproximativ 48 de ore, apoi vinul a fermentat pentru o perioadă de 25 de zile împreună cu drojdii speciale la temperaturi scăzute de 10°C, pentru a menține prospețimea aromelor. Pentru a proteja tipicitatea și puritatea soiului Tămâioasă Românească, oenologul cramei a ales să vinifice vinul în tancuri de inox, fără contact cu lemn de stejar.