a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Set cadou 3 x Miniaturi Shine Rosé Sec 200ml

Surprinde-ți prietenii cu un cadou elegant – setul de trei miniaturi de vin spumant Shine Rosé Sec, împachetat într-o cutie cadou.

Creat din struguri nobili de Pinot Noir, Glera și Raboso, vinul ne încântă privirea prin culoarea sa roz delicat. Perlajul este fin și uniform, iar aromele fructate formează un buchet elegant și intens. Este un spumant rosé catifelat și bine echilibrat.

Shine Rosé este ideal servit ca aperitiv, dar se asociază de minune și cu platouri cu brânzeturi variate și mezeluri crud-uscate, preparate cremoase din ciuperci sau pește la grătar.

63,00 Lei
în stoc
SKU
set-3xshine-rose
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
13

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Rosé

Tip vin:

  • Sec

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

  • Pinot Noir
  • Glera
  • Raboso

Volum alcool:

11%

Treaptă de calitate:

Produs în Italia

Cantitate:

3 x 200 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 6 - 8°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Nou!

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Spumant Classic Blanc Noir Extra Brut 2014 în cutie de colecție și pungă cadou
Spumant Prima Stilla Alb Brut 2016
Pachet Prima Stilla 5+1 Cadou!

Detalii

Despre soi & terroir

Spumatizat în Italia pentru Budureasca, Shine Mini Rosé Sec a fost obținut din struguri aparținând soiurilor Pinot Noir, Glera și Raboso. Pinot Noir este un important soi de struguri negri des întâlnit în producția de spumante premium datorită acidității ridicate. Cules devreme, cam pe la jumătatea lunii august, Pinot Noir conferă spumantelor din care este creat o consistență superioară și arome complexe de fructe roșii.

Celelalte două varietăți, Glera și Raboso, sunt soiuri folosite aproape exclusiv pentru obținerea de vinuri spumante cupajate. La fel ca Pinot Noir, strugurii din aceste varietăți conțin în fruct o aciditate ridicată. Glera și Raboso sunt soiuri italienești cultivate în regiunea Veneto, unde microclimatul răcoros favorizează coacerea lentă a strugurilor, ducând la un conținut de zahăr mai scăzut și o aciditate mai mare.

Particularități de vinificație

Budureasca Shine Rosé a fost creat prin metoda Charmat, cunoscută și ca metoda italiană. Spre deosebire de metoda tradițională (folosită la obținerea spumantelor Prima Stilla și Classic Blanc Noir), metoda Charmat este mai rapidă și implică o manoperă simplificată. Shine Rosé Mini este vinul ideal pentru cei care doresc un spumant proaspăt, aromat și ușor de băut, fără a fi interesați de complexitatea unui produs de categorie luxury.

După culegerea timpurie a celor trei soiuri de struguri, asamblajul care stă la baza acestui spumant rosé beneficiază de o fermentare secundară în rezervoare de inox, efectuată cu minuțiozitate la temperaturi de 14-15°C. Apoi are loc o maturare pe drojdii pentru 60 de zile, ceea ce conferă prospețime și o paletă aromatică intensă. În etapa finală, vinul este răcit și stabilizat la temperaturi de -2/-3°C, apoi este filtrat și supus unui control riguros înainte de îmbuteliere.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.