a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Set cadou 3 x Miniaturi Shine Alb Brut 200ml

Surprinde-ți prietenii cu un cadou elegant – setul de trei miniaturi de vin spumant Shine Alb Brut, împachetat într-o cutie cadou.

Obținut cu migală din struguri nobili de Chardonnay și Glera, Shine Alb ne întâmpină cu o frumoasă culoare galben-pai verzui. Aromele amintesc de coajă de pâine și drojdie proaspătă, iar gustul conține plăcute accente fructate de măr copt.

Shine Alb se savurează de minune ca atare. Este un bun companion pentru platouri de mezeluri fine, brânzeturi, fructe de mare, pește, risotto cremos sau diverse legume crocante caramelizate.

63,00 Lei
în stoc
SKU
set-3xshine-alb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
13

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Alb

Tip vin:

  • Brut

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

  • Chardonnay
  • Glera

Volum alcool:

11%

Treaptă de calitate:

Produs în Italia

Cantitate:

3 x 200 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 6 - 8°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Nou!

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Spumant Budureasca Shine Alb Brut Mini 200ml 2022
Spumant Budureasca Shine Rosé Sec Mini 200ml 2022
Spumant Shine Alb Brut 2019

Detalii

Despre soi & terroir

Spumatizat în Italia pentru Budureasca, Shine Mini Alb Brut a fost creat din struguri nobili aparținând soiurilor Chardonnay și Glera. Chardonnay este deseori supranumit “regele alb”, datorită popularității și versatilității sale bine-cunoscute. Pentru vinurile spumante, Chardonnay-ul este mereu o alegere ideală, prin rafinamentul pe care acest soi îl imprimă vinurilor din care este creat.

Glera este un soi specific pentru vinuri spumante, foarte cultivat în regiunea Veneto din Italia și apreciat pentru aciditatea sa superioară. Aromele asociate cu Glera sunt mai ales cele de pere, piersici albe sau mere. Una dintre cele mai importante caracteristici ale soiului este conținutul alcoolic redus pe care îl oferă vinurilor, ceea ce transformă spumantele din care este realizat în aperitive ușor de băut.

Particularități de vinificație

Budureasca Shine Alb a fost creat prin metoda Charmat, cunoscută și ca metoda italiană. Spre deosebire de metoda tradițională (folosită la obținerea spumantelor Prima Stilla și Classic Blanc Noir), metoda Charmat este mai rapidă și implică o manoperă simplificată. Shine Alb Mini este vinul ideal pentru cei care doresc un spumant proaspăt, aromat și ușor de băut, fără a fi interesați de complexitatea unui produs de categorie luxury.

Spumantul a fost vinificat în două etape distincte. Mai întâi s-a obținut baza de vin, după care vinul liniștit a fost amestecat cu un amestec de drojdii speciale și zaharuri. Cea de-a doua fermentație a avut loc la temperaturi de 14-15°C prin metoda Charmat, într-un tanc presurizat din inox. După ce s-au atins presiunea și nivelul de zaharuri râvnite de oenologi, vinul a fost răcit la -2/-3°C, apoi a fost filtrat și supus unui control riguros înainte de îmbuteliere.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.