a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Sabrize Sauvignon Blanc Sec 2023

Vinul ne seduce încă din start prin culoarea sa galben-verzuie. Buchetul aromatic este intens, bazat pe note principale de soc și fructe tropicale, în timp ce gustul de agrișe coapte și finalul lung și proaspăt întregesc cu brio experiența degustării. 

Savurați acest vin ca atare sau alături de preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare, paste ușoare cu sosuri albe, brânzeturi proaspete din lapte de capră.

49,00 Lei
în stoc
SKU
sabrize-sb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Sabrize Rosé Sec 2023
Sabrize FUME Sec 2023
Sabrize Fetească Neagră Sec 2023

Detalii

Colecție

Denumirea Sabrize ne duce cu gândul la "sand" - nisip, "sea" - mare și "breeze" - briză. Colecția este o expresie a terroir-ul viilor Budureasca, simbolizând fosilele de melci marini și scoici descoperite în solul parcelelor din care am cules strugurii folosiți în cele patru vinuri seci ale gamei. Fosilele marine au îmbogățit continuu terroir-ul zonei încă din vremuri preistorice, de când Marea Sarmatică se întindea peste ceea ce azi numim Viile Budureasca.  

Soi

Sauvignon Blanc a apărut prima dată în Valea Loarei, din regiunea Bordeaux. Soiul este foarte apreciat la nivel mondial datorită vinurilor fructate și pline de aciditate vibrantă pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc se consumă proaspete și de obicei nu se pretează pentru maturare în baricuri de stejar. Aromele tipice pentru soi includ fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.

Terroir

Pentru acest vin, am folosit struguri culeși manual din parcele terasate aflate în secțiunea nord-estică a plantației, la altitudini de peste 300 de metri. Solurile din aceste parcele sunt un amestec de argile și cernoziomuri fertile cu depozite de fosile sarmatice, bogate în calciu și minerale esențiale ce asigură strugurilor toate condițiile necesare. Culesul s-a realizat cu câteva zile înainte de atingerea maturității depline, pentru ca strugurii să aibă în fruct raportul dorit între zahăr și aciditate.

Detalii de vinificație

Strugurii au fost sortați, desciorchinați și lăsați să se macereze pe pielițe 24 de ore, la temperatură controlată de 10°C. Pentru acest vin alb sec, oenologul Budureasca a folosit și tehnologia modernă cu ultrasunete, cu ajutorul căreia am reușit să extragem din pielița strugurilor mai multe arome și culoare. După finalizarea macerării, vinul a fost presat ușor și fermentat două săptămâni cu drojdii selecționate la 14°C. Pentru menținerea prospețimii aromelor, vinul nu a fost baricat.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.