Sabrize Mini Fetească Neagră Sec 2023 (187ml)
În pahar, vinul își etalează frumoasa culoare rubiniu închis, pentru ca apoi să ne delecteze cu aromele sale fructate de coacăze negre și mure. Gustul de gem de prune se închide într-un postgust lung, bine echilibrat cu aciditatea moderată a vinului.
Se recomandă asocierea acestui vin sec cu brânzeturi mediu-maturate, preparate tradiționale românești din carne de porc și cheesburgeri.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 11,05 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Denumirea Sabrize ne duce cu gândul la "sand" - nisip, "sea" - mare și "breeze" - briză. Colecția este o expresie a terroir-ul viilor Budureasca, simbolizând fosilele de melci marini și scoici descoperite în solul parcelelor din care am cules strugurii folosiți în cele patru vinuri seci ale gamei. Fosilele marine au îmbogățit continuu terroir-ul zonei încă din vremuri preistorice, de când Marea Sarmatică se întindea peste ceea ce azi numim Viile Budureasca.
Soi
Feteasca Neagră se numără printre cele mai populare soiuri românești, producând vinuri extractive și corpolente, cu taninuri consistente și bine conturate. Cromatica lor intensă se datorează faptului că strugurii de Fetească Neagră au și pulpa colorată, nu doar pielița precum majoritatea altor soiuri. Atunci când nu este maturat în baricuri de stejar, Feteasca Neagră stă la baza unor vinuri fructate, cu arome precum mure, cireșe negre, magiun de prune sau coacăze.
Terroir
Strugurii au fost culeși manual în prima jumătate a lunii septembrie, de pe parcele plasate în zona de nord a plantației, pe terase aflate la altitudini de 200 - 250 de metri. Pentru vinurile de categorie premium, producția la hectar a fost limitată la un maxim de opt tone, pentru a obține vinuri de cea mai bună calitate. Parcelele din care am ales strugurii beneficiază de un sol excepțional compus din argile și cernoziomuri cu depozite de fosile sarmatice. Astfel, strugurii din viile Budureasca au parte de cele mai bune condiții de creștere.
Detalii de vinificație
Strugurii au fost sortați, desciorchinați și fermentați pe pielițe timp de aproximativ două săptămâni la temperaturi controlate de 26 - 28°C. În acest mod, am reușit să extragem din pielițe mai multe arome și culoare, precum și concentrația dorită de taninuri. După finalizarea fermentării, vinul a fost presat ușor și a trecut prin a doua fermentare: cea malolactică. Pentru păstrarea prospețimii aromelor, oenologii cramei au decis ca vinul să nu fie învechit în butoaie stejar.