a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Sabrize FUME Sec 2023

Evaluare:
100% of 100

Obținut din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc și Pinot Gris, vinul se prezintă în pahar într-o frumoasă culoare galben-pai și dezvăluie arome plăcute de vanilie. Gustul rotund și catifelat de fructe tropicale conduce spre un final elegant, bazat pe note de stejar provenite de la fermentarea și maturarea vinului timp de cinci luni de zile în stejar franțuzesc.

Se savurează cel mai bine ca atare sau asociat cu carne de pui sau curcan la grătar, pește de captură, platouri cu brânzeturi moi și semi-moi sau paste cu legume.

49,00 Lei
în stoc
SKU
sabrize-fu
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Pinot Gris

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Sabrize Fetească Neagră Sec 2023
Sabrize Rosé Sec 2023
Sabrize Sauvignon Blanc Sec 2023

Detalii

Colecție

Denumirea Sabrize ne duce cu gândul la "sand" - nisip, "sea" - mare și "breeze" - briză. Colecția este o expresie a terroir-ul viilor Budureasca, simbolizând fosilele de melci marini și scoici descoperite în solul parcelelor din care am cules strugurii folosiți în cele patru vinuri seci ale gamei. Fosilele marine au îmbogățit continuu terroir-ul zonei încă din vremuri preistorice, de când Marea Sarmatică se întindea peste ceea ce azi numim Viile Budureasca.  

Soi

Putem privi Sabrize FUME ca un mariaj de succes între trei soiuri de struguri cu temperament diferit. Chardonnay conferă o structură robustă, la care se adaugă textura sa cremoasă și complexă. În schimb, Sauvignon Blanc își face simțită prezența cu arome proaspete și intens fructate de fructe tropicale, bine balansate de aciditatea crocantă și vibrantă. La final, al treilea membru al tridentului – Pinot Gris completează vinul cu accentele sale de citrice, mere verzi sau pere suculente.

Terroir

Pentru acest vin, am selectat cele trei soiuri din secțiuni diferite ale plantației. Chardonnay-ul s-a cules din zona plată de la baza viilor Budureasca, Pinot Gris s-a selectat din vii aflate la 250 de metri, iar Sauvignon Blanc din parcelele dispuse în terase nordice, la înălțimi de circa 300 de metri. Astfel, fiecare soi a contribuit în cadrul cupajului cu propriul său caracter, intensificat de solurile fertile cu depozite sarmatice prezente în toate parcelele selectate.

Detalii de vinificație

După alegerea strugurilor pe masa de sortare cu vibrații, strugurii sunt presați direct, fără macerare la rece pe pielițe. Mustul este lăsat la limpezit, fiind fermentat apoi cu drojdii selecționate de vinuri albe și maturat pe lemn de stejar franțuzesc timp de cinci luni. În timpul fermentării, sub supravegherea oenologului, s-a aplicat periodic batonaj – procedeu prin care drojdiile depuse la baza butoiului sunt amestecate din nou în vin. Astfel, se obțin o structură cremoasă și arome complexe, semne distinctive ale FUME-ului Budureasca. 

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.