Royal Maiden of Transylvania Fetească Regală Sec 2019
Una dintre iubitele lui Dracula, Royal Maiden provenea dintr-o familie aristocratică. Sângele regal și frumusețea sa sofisticată l-au captivat pe Contele Întunecat al Transilvaniei, care a sedus-o într-o atmosferă romantică ce i-a adus sfârșitul.
Vinul are o culoare galben-pai pal și ne îmbie cu arome de gutuie. Gustul intens de piersică și aciditatea curată oferă vinului un final plăcut și persistent.
Excelent cu preparate din carne de pui, platouri de brânzeturi proaspete, paste cu sosuri albe cremoase sau pește la grătar.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Fetească Regală
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție, soi & terroir
Din negura castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma la care însăși iubitele lui Dracula încearcă să răspundă, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.
Feteasca Regală este un popular soi românesc de struguri albi, cunoscut și sub numele de Bright Maiden, datorită nobleței sale. În viile Budureasca, strugurii de Fetească Regală folosiți la crearea acestui vin sunt plasați pe parcele aflate în zona terasată din nordul plantației. Solurile din această parte a plantației sunt bogate în argile și calcar, iar curenții de aer răcoros din timpul nopții oferă un bun schimb termic zi-noapte, factor important pentru dezvoltarea strugurilor.
Particularități de vinificație
În viile Budureasca beneficiem de condiții excepționale de climă și sol, care ne permit să producem o Fetească Regală plină de arome fructate. Strugurii din acest soi ajung la maturitate deplină începând cu jumătatea lunii septembrie. Recolta anului 2019 a fost afectată de un val de temperaturi extreme, cu grindină și vreme rece înregistrate primăvara și toamna. Din acest motiv, în anul 2019 s-a înregistrat o producție cu 4% mai scăzută față de anul precedent. Cu toate acestea, inspecția strugurilor a arătat că aceștia au asimilat în fruct un nivel ridicat de arome.
Pentru obținerea acestui vin alb, am cules manual doar ciorchinii sănătoși și intacți, din parcele terasate aflate în nordul plantației. După desciorchinare, strugurii au fost zdrobiți în presă prin aplicarea unei presiuni foarte delicate, iar mustul a fermentat la o temperatură controlată de 14°C timp de aproximativ două săptămâni. Apoi, după încheierea fermentării, vinul a fost lăsat să stea pe drojdii special selecționate, pentru a obține un gust mai complex și mai intens.