Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Prima Stilla Brut 2014

Spumant creat din struguri de Chardonnay și Pinot Noir în proporții egale. Galben pai, cu nas floral și lemnos însoțit de subtile note de pâine proaspăt coaptă în cuptor. Gustul este floral, cu componente de citrice. Chardonnay-ul oferă  echilibru și mineralitate, iar latura dominată de Pinot Noir contribuie cu profunzime, complexitate și corpolență. Perlajul uniform și fin durează peste patru ore.

Ideal, se servește ca atare, dar pentru cei ce iubesc asocierile de spumant cu preparate fine recomandăm combinarea acestui vin cu delicatese precum ceviche de biban de mare, caviar, sushi, risotto cremos cu ciuperci, rață. 

 

130,00 Lei
în stoc
SKU
prima-stilla-14
Ești membru în Club? Comandă acest produs și câștigi
37

Puncte de fidelitate

Tip vin:

  • Sec
  • Demisec
  • Dulce
  • Demidulce
  • Brut

Struguri:

  • Pinot Noir
  • Chardonnay

Culoare vin:

  • Roșu
  • Alb
  • Rose

Volum alcool:

12,5%

Cantitate:

75 cl

An recoltă:

2014

Asocieri culinare:

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Budureasca Shine Rose Sec 2017
Budureasca Shine Alb Brut 2018
Prima Stilla Rose Sec 2016

Strugurii au fost culeși manual și timpuriu, când nu atinseseră încă maturitatea deplină, pentru a conferi o aciditate ridicată și o efervescență tipică spumantelor din clasa premium. Acest vin a fost obținut din struguri nobili de Chardonnay și Pinot Noir, în proporții egale. S-a cules mai întâi Pinot Noir, apoi la câteva săptămâni distanță Chardonnay. Strugurii au fost culeși în cutii mici cu capacitatea de aproximativ 35 de kilograme pentru a nu se deteriora din cauza presiunii în timpul transportului din vie în cramă. 

Odată ajunși în cramă, o importanță sporită este acordată presării strugurilor. Aceasta este realizată în 3 etape, dintre care prima etapă presupune aplicarea unei presiuni foarte delicate de <1 bar, pentru a obține cel mai bun suc din struguri. Această parte este esențială pentru obținerea unei baze finale de vin spumant de cea mai bună calitate.

Spumantele din gama Prima Stilla sunt create prin metoda tradițională (sau Champenoise), cu fermentare timp de circa 4 luni în tancuri de inox, apoi peste 18 luni în sticlă - under are loc cea mai importantă etapă a evoluției licorii din vin liniștit în spumant. Prima Stilla Alb este un vin spumant brut, ceea ce înseamnă că are un rest de zahăr de 0-12 gr/l.

Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 6 - 8°C.

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.