Premium Zenovius Sec 2018
Asamblaj roșu rubiniu dens, cu arome de cireșe supracoapte și note fine de scorțișoară. Un vin cu gust plăcut de prune coapte, cu taninuri foarte bine integrate în masa vinului și subtile senzații condimentate, care oferă o mult râvnită complexitate vinului.
Se servește cu preparate culinare din carne de porc sau de miel. Încercați-l alături de cotlet de porc pe os în crustă de ierburi aromate sau împreună cu platouri de brânzeturi de oaie maturate.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 42,50 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Pentru vinul Premium Zenovius, oenologul Stephen Donnelly a combinat în proporții egale două soiuri de renume internațional: Cabernet Sauvignon și Shiraz. Cabernet Sauvignon a apărut inițial în regiunea Bordeaux, Franța, construindu-și rapid renumele de “Regele strugurilor”, pentru aromele sale inconfundabile de fructe negre și taninurile puternice, cu note ce amintesc de tabac, ciocolată sau piele. Cabernet Sauvignon este considerat soiul numărul unu când vine vorba despre învechirea în baricuri de stejar.
Despre soiul Shiraz se zice că ar fi apărut pentru prima dată în Valea fluviului Ron, din Franța. Shiraz-ul este un soi cu un profil fructat, mai puțin corpolent și intens față de puternicul Cabernet Sauvignon, dar mai catifelat ca textură. Boabele de Shiraz sunt mult mai voluminoase decât cele de Cabernet, ceea ce dă naștere unor vinuri cu mult fruct și cu o structură mai echilibrată de taninuri. Aromele varietale tipice pentru Shiraz sunt bazate pe note gemoase de fructe roșii precum mure, afine sau cireșe.
Particularități de vinificație
Anul 2018 a fost excelent pentru strugurii negri, cu suficiente ploi și peste 2000 de ore de strălucire a soarelui pe cer. Pentru vinul Premium Zenovius, viticultorii noștri au ales strugurii de Cabernet Sauvignon și Shiraz din regiunea terasată a viilor noastre, unde predomină solurile pe bază de cernoziomuri, argile și calcar. Microterroir-ul din aceste parcele terasate a făcut ca strugurii să se coacă mai târziu decât cei aflați la baza plantației, boabele căpătând astfel un raport superior între pulpă și coaja plină de arome și pigmenți.
Mustuiala a fost macerată la rece pe pielițe timp de aproximativ cinci zile, după care a fermentat până la trei săptămâni împreună cu drojdii selecționate de vinuri roșii. Vinificarea s-a făcut separat pentru fiecare soi. După finalizarea fermentației, pentru un plus de structură și profunzime, jumătate din cantitatea celor două vinuri a fost maturată 12 luni în baricuri din stejar american și românesc cu grade medii de prăjire. La final, vinurile au fost învechite la sticlă minimum șase luni în pivnița cramei înainte de lansarea pe piață, pentru definitivarea buchetului.