Produsul a fost adăugat in coșul tău.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Tămâioasă Românească Sec 2019

Evaluarea ta:
100% of 100

Această Tămâioasă Românească ne întâmpină cu o culoare galben cu reflexii aurii în margini, emanând arome plăcute de flori de soc și fructul pasiunii. Un vin corpolent, cu gust fructat și floral, complementat de o aciditate proaspătă și un final foarte lung și bogat în același timp.

Ideal de servit ca atare sau împreună cu pește la grătar, preparate din carne de pasăre sau platouri de brânzeturi proaspete.

După o perioadă mai lungă de timp, este posibilă apariția unor sedimente în interiorul sticlei, cunoscute sub numele de "diamantele vinului". Aceste cristale sunt un fenomen natural și sunt o dovadă că vinul nu conține aditivi.

56%
45,00 Lei 20,00 Lei Economisești 25 lei
lipsă stoc
SKU
prem-tr

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Brut / Sec

An de recoltă:

2019

Soi de struguri:

 • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13.5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

monthly-offer

88

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Set cadou Miniaturi Premium Sec 187 ml
Mini Premium Sauvignon Blanc Sec 2019 (187ml)
Mini Premium Zenovius Sec 2018 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

Se spune despre soiul Tămâioasă Românească că a fost adus pe teritoriul țării noastre de către negustorii veniți din Grecia Antică. De atunci, acest popular soi românesc continuă să dea naștere în fiecare an de recoltă unor vinuri aromate și fructate, cu potențial îndulcit.

De obicei, vinurile care au la bază Tămâioasa Românească tind să devină dulci, însă pentru acest vin oenologul Cramei Budureasca, Stephen Donnelly, s-a gândit să spargă puțin tiparul și a realizat un vin sec, considerând că soiul deține în mod natural arome intense care nu necesită neapărat să fie susținute de rest de zahăr.

Particularități de vinificație

Regiunea Dealu Mare este printre puținele din România ce dețin potențialul pedoclimatic de a produce o Tămâioasă Românească de prim nivel. La Crama Budureasca, Tămâioasa noastră a fost mereu o sursă de mândrie, afirmându-se în timp ca unul dintre cele mai apreciate vinuri românești la concursurile interne și internaționale.

Premium Tămâioasă Românească este un vin nebaricat, menit a fi consumat tânăr pentru a savura pe deplin aromele sale fructate și florale. Printre premiile obținute se numără medalii de aur la Berliner Wein Trophy, Korea Wine Challenge, sau chiar Marea Medalie de Aur cucerită în 2016 la prestigiosul Mondial de Bruxelles.

Recenzii 23

Ai încercat acest produs și vrei să ne împărtășești părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.

Product Attachment

Îți recomandăm și alte vinuri similare