a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Tămâioasă Românească Sec 2022

Evaluare:
100% of 100

Această Tămâioasă ne întâmpină în pahar cu o vioaie culoare galben-pai deschis, dezvăluind arome plăcute de flori de soc, coajă de portocală și busuioc verde. Gustul este fresh și fructat, bazat pe note dominante de fructe tropicale și busuioc proaspăt cules. Este un vin echilibrat și elegant, caracterizat de un final lung și proaspăt pe palatin.

Ideal de servit ca atare sau împreună cu pește la grătar, carne de pasăre, brânzeturi și preparate din bucătăria asiatică.

53,00 Lei
în stoc
SKU
prem-tr
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
11

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium FUME Sec 2022 (187ml)
Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2021 (187ml)
Mini Premium Rosé Sec 2023 (187ml)

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.

Soi

Se spune despre soiul Tămâioasă Românească – Timmy, așa cum o numește oenologul Stephen Donnelly – că a fost adus pe teritoriul României de către negustorii veniți din Grecia Antică. De atunci, acest soi românesc de struguri continuă să dea naștere în fiecare an unor vinuri aromate și fructate. Vinurile obținute din Tămâioasă sunt vinificate deseori dulci sau demidulci, dar soiul deține în mod natural arome care nu necesită neapărat rest de zahăr pentru a sta la baza unui vin deosebit.

Terroir

Pentru acest vin premium, folosim doar struguri din vițe-de-vie bătrâne de 68 de ani, dintr-o secțiune specială a plantației noastre, aflată la altitudini de 170 de metri. Aceste vițe vechi de Tămâioasă au rădăcini adânc infiltrate în pământ, permițând plantelor să extragă din sol mai multe substanțe minerale. Tot pentru a oferi cea mai bună nutriție pentru viile noastre, rândurile de viță-de-vie au fost plantate la trei metri distanță între ele, ceea ce asigură o mai bună circulare a aerului.

Detalii de vinificație

Strugurii au fost presați cu atenție prin aplicarea unei presiuni delicate, fapt ce a dus la colectarea unui must de calitate superioară. Apoi mustuiala s-a macerat pe pielițe la rece timp de 24 de ore, pentru a extrage mai multe arome din coajă. Fermentarea a durat aproximativ două săptămâni și s-a făcut la temperaturi controlate împreună cu drojdii selecționate de vinuri albe, păstrând astfel prospețimea aromelor. Tot pentru a păstra caracterul aromatic fructat și floral al soiului, oenologul a decis să vinifice vinul în tancuri de inox, fără contact cu lemn de stejar.

Review-uri 29

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.