a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Shiraz Sec 2021

Evaluare:
100% of 100

Rubiniu închis, cu nas complex dominat de arome de mure. Shiraz Premium este corpolent, cu taninuri ferme, având un gust puternic de fructe de pădure acompaniat de accente fine de piper.

Perfect cu preparate picante din carne tocată sau fripturi din carne de vită. Sugestia noastră – moussaka din carne de porc sau lasagna bolognese.

53,00 Lei
stoc epuizat
SKU
prem-sh
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 45,05 Lei

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Shiraz

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Premium Zenovius Sec 2021
Premium Tămâioasă Românească Sec 2022
Premium Sauvignon Blanc Sec 2023

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ușor de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am reunit în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri din stejar pentru minimum șase luni de zile.

Soi

Se spune că soiul Shiraz (sau Syrah) ar fi apărut pentru prima dată în Valea Ronului din Franța. Vinurile create din Shiraz sunt apreciate în toată lumea pentru profilul lor puternic fructat, structura robustă și țesătura bogată de taninuri. Boabele de Shiraz sunt voluminoase, bine adunate pe ciorchini compacți și mari, cu o coajă groasă ce dă naștere unor vinuri extractive de culoare roșu-violet până la rubiniu intens.

Terroir

2021 a fost un an favorabil pentru strugurii negri din viile Budureasca. Pentru acest Shiraz, am cules cei mai sănătoși ciorchini, plantați în parcele din regiunea nordică a plantației. Aici, solul este un mix de cernoziomuri și argile bogate în calcar, compoziția ideală pentru strugurii din soiul Shiraz. Microclimatul oferă căldura necesară pe timp de zi și importați curenți de aer ce răcoresc strugurii peste noapte, un schimb diurn ce asigură un bun raport între zahăr și aciditate.

Detalii de vinificație

După sortarea și desciorchinarea strugurilor, s-a folosit doar mustul de primă presă, unul din semnele calității acestui vin. Apoi mustuiala a fost supusă macerației la rece, efectuată în contact cu pielițele la temperaturi controlate de 10°C, timp de cinci zile. Astfel, am obținut un vin catifelat și fructat. După o fermentare tradițională cu drojdii selecționate, licoarea a fost parțial învechită în baricuri din stejar american timp de 12 luni, pentru șlefuirea taninurilor și a buchetului.

Review-uri 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.