a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Shiraz Sec 2021

Evaluare:
100% of 100

Rubiniu închis, cu nas complex dominat de arome de mure. Shiraz Premium este corpolent, cu taninuri ferme, având un gust puternic de fructe de pădure acompaniat de accente fine de piper.

Perfect cu preparate picante din carne tocată sau fripturi din carne de vită. Sugestia noastră – moussaka din carne de porc sau lasagna bolognese.

50,00 Lei
în stoc
SKU
prem-sh
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 42,50 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Shiraz

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Premium Zenovius Sec 2018
Premium Tămâioasă Românească Sec 2022
Premium Sauvignon Blanc Sec 2021

Detalii

Despre soi & terroir

Originea soiului Shiraz este încă un subiect controversat în industria vinului. Se zice că soiul ar fi apărut pentru prima dată în Valea Ronului din Franța. Vinurile create din Shiraz au un puternic profil fructat, o corpolență medie spre ridicată și cu o țesătură fină și bine echilibrată de taninuri. Boabele de Shiraz apar voluminoase, bine adunate pe ciorchinii compacți și mari. Pielița strugurilor este groasă, rezistentă și bogată în pigmenți, dând naștere unor vinuri extractive, cu o consistență cerneloasă și o culoare tipică de roșu-violet până la rubiniu foarte închis.

Este important de precizat că Syrah și Shiraz sunt două denumiri diferite care se referă la exact același soi de struguri. Numele de Shiraz este preferat în țările din "Lumea Nouă" a vinului, precum Australia, Africa de Sud sau Noua Zeelandă, unde soiul a devenit extrem de popular. Tehnic vorbind, România nu aparține de "Lumea Nouă", dar la Crama Budureasca am ales varianta Shiraz pentru că vinul nostru a fost vinificat în stil modern. Un vin corpolent ca structură, cu o țesătură de taninuri bine definită și arome complexe bazate pe fructe roșii și negre.

Particularități de vinificație

În viile cramei noastre, anul de recoltă 2018 a adus cu sine condiții prielnice pentru soiul Shiraz, permițând strugurilor să atingă maturitatea lor deplină. Pentru a păstra calitatea acestui vin din gama noastră Premium, au fost culeși din parcelele noastre doar cei mai sănătoși ciorchini.

După selecția și sortarea strugurilor, vinul a fost filtrat ușor în crama noastră din Dealu Mare. Apoi mustuiala a fost supusă macerației la rece, la temperaturi controlate de 10°C, timp de cinci zile. Astfel, am reușit să obținem un caracter mai catifelat și mai fructat. La final, vinul a fost parțial învechit în butoaie de stejar american timp de până la 12 luni pentru împlinirea buchetului aromatic.

Review-uri 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.