Mini Premium Sauvignon Blanc Sec 2019 (187ml)
Turnat în pahar, ne întâmpină cu o culoare galben-verzui pal. Aromele sunt complexe, de fructe tropicale, guava, papaya, cu accente de agrișe. Gust plăcut de fructe tropicale coapte cu o aciditate echilibrată și un final încântător.
Recomandăm asocierile culinare cu paste quattro formaggi, brânzeturi, carne de pui sau risotto cu fructe de mare.
- - 15%Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 11,90 Lei
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
187 ML
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Despre soi & terroir
Soiul Sauvignon Blanc a apărut pentru prima dată în Valea Loarei situată în regiunea Bordeaux din Franța, fiind binecunoscut pentru vinurile proaspete și crocante pe care le creează.
Vinurile din Sauvignon Blanc sunt consumate de obicei tinere și în general nu beneficiază de avantajele învechirii. În viile cramei noastre, soiul are parte de terroir-ul favorabil oferit de regiunea Dealu Mare, permițându-ne să obținem an de an vinuri de excepție.
Particularități de vinificație
Pentru realizarea acestui vin, strugurii nobili de Sauvignon Blanc au fost culeși în două etape din cele mai bune parcele ale noastre. Prima selecție a avut în vedere construirea caracterului aromatic și obținerea acidității, esențiale pentru a da prospețime, iar cea de-a doua a oferit vinului aromele tropicale tipice soiului.
Fermentarea a avut loc la temperatura de 14°C, timp de aproximativ trei săptămâni, după care a fost aplicat periodic procesul numit batonnage (amestecarea drojdiilor în masa vinului) pentru a oferi vinului un plus de complexitate.