a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Mini Premium Sauvignon Blanc Sec 2023 (187ml)

Evaluare:
100% of 100

Vinul ne întâmpină în pahar cu o culoare galben-verzui cu reflexii pale și arome bazate pe note primare de sparanghel, susținute de accente de agrișe. Gustul este plăcut, amintind de asemenea de agrișe, cu o aciditate echilibrată și un final lung și plăcut.

Recomandăm asocierile cu pește, carne de pui, fructe de mare, paste cu sosuri albe, brânzeturi fine sau preparate vegetariene.

15,00 Lei
în stoc
SKU
premium-sb-187
 • - 15%
  Cumpără cel puțin 6 și prețul / sticlă devine 12,75 Lei
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
3

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

187 ML

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Pincomet Rosé 2023 Sec
Premium Fetească Neagră Sec 2021
Premium FUME Sec 2022

Detalii

Colecție

Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.

Soi

Sauvignon Blanc a apărut prima dată în Valea Loarei, din regiunea Bordeaux. Soiul este foarte apreciat la nivel mondial datorită vinurilor fructate și pline de aciditate vibrantă pe care le creează. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc se consumă proaspete și de obicei nu se pretează pentru maturare în baricuri de stejar. Aromele tipice pentru soi includ fructe tropicale, grepfrut, piersică, agrișe, sparanghel, busuioc sau iarbă proaspătă.

Terroir

Soiul Sauvignon Blanc preferă un terroir dominat de o climă moderat răcoroasă și un mix de soluri argiloase și nisipoase. Este important ca strugurii să nu fie supuși unui exces de căldură, care poate duce la obținerea unui vin prea alcoolizat. În parcelele noastre terasate din zona de nord a plantației, din care provin strugurii pentru acest vin, viile de Sauvignon Blanc beneficiază de curenți de aer răcoros mai ales pe timpul nopții, împiedicând astfel coacerea timpurie a strugurilor.

Detalii de vinificație

Pentru Premium Sauvignon Blanc, am cules din vie cei mai buni struguri și am folosit doar mustul obținut prin aplicarea unei presiuni foarte delicate. Mustuiala a fost apoi macerată pe pielițe 12 ore, pentru a extrage mai multe arome, în timp ce fermentarea s-a realizat cu drojdii selecționate la temperaturi de 12-14°C timp de trei săptămâni. Pentru a păstra aromele varietale ale soiului, oenologul cramei a decis ca acest vin să nu fie maturat în baricuri de stejar.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.