Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Premium Merlot Sec 2018

Nota acordată:
100% of 100

Culoare roșu rubiniu intens cu nuanțe purpurii. În pahar, vinul curge dens și suav, eliberând arome de fructe de pădure și tușe delicate de mentă. Gustul amintește de mure și cireșe negre, completate de senzații de baric, evidențiind taninuri moi și catifelate și conducând spre un final lung și catifelat.

Fiind unul dintre vinurile roșii mai puțin taninoase, Merlotul se poate combina de minune cu preparate din cărnuri mai ușoare. Poate fi o alegere foarte bună și alături de paste alla Bolognese.

- 40%
50,00 Lei 30,00 Lei Economisești 20 Lei
în stoc
SKU
prem-me
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
6

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Merlot

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

-40%

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Premium Cabernet Sauvignon Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Fumé Sec 2020 (187ml)
Mini Premium Merlot Sec 2018 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

În lumea vinului, Merlot este cunoscut ca un soi cameleonic, deoarece se adaptează la multe climate, luând caracterul atât al locației sale, cât și al tehnicilor de vinificație folosite. Cu toate acestea, soiul nu este foarte ușor de cultivat, motiv pentru care doar cele mai bune regiuni și cele mai consacrate crame se pot lăuda cu vinuri Merlot de o calitate înaltă. 

La Crama Budureasca, strugurii de Merlot dau naștere unor vinuri roșii de corpolență medie și taninuri catifelate. Aromele și gustul variază de la fructe de pădure, la cireșe negre și mure, deseori completate cu tușe de condimente precum mentă, cuișoare sau vanilie, obținute în urma procesului de maturare în baricuri de stejar.

Particularități de vinificație

În viile cramei noastre, condițiile regionale de climă și sol favorizează obținerea unui Merlot cu un conținut alcoolic mai ridicat față de clasicul Merlot produs în regiunea Bordeaux. Anul 2018 a fost unul destul de bun pentru acest soi, permițându-ne să obținem un vin cu o bună structură și plin de arome fructate, ușor de asociat cu o gamă largă de preparate culinare.

Pământul, butucul și baricul – toate sunt aici de soi bun. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Microclimatul zonei, strugurele Merlot și baricul de stejar dau acestui vin gust, culoare și savoare într-un uimitor echilibru. Pentru desăvârșirea buchetului de arome, vinul a fost învechit timp de aproximativ șase luni în butoaie de stejar românesc atent selecționate.

Review-uri 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.