Premium Cabernet Sauvignon Sec 2019
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Dedicată în special sectorului HoReCa, gama Budureasca Premium conține vinuri gastronomice ideal de asociat cu cele mai fine delicii culinare. Fiind o fuziune între lumea veche și lumea nouă a vinului, adică între tradiționalism și modernitate, am cuprins în această colecție atât soiuri pure românești și internaționale, cât și cupaje deosebite. Vinurile roșii sunt parțial învechite în baricuri de stejar timp de minimum șase luni.
Soi
Obținut ca urmare a încrucișării dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon este supranumit în lumea vinului “regele strugurilor”, datorită complexității sale. Taninurile ferme, culoarea roșu rubiniu închis și notele caracteristice de fructe negre și condimente sunt tipice soiului. Atunci când vinul este maturat în baricuri de stejar, putem descoperi arome terțiare de vanilie, ciocolată, scorțișoară sau tutun.
Terroir
Strugurii folosiți pentru acest vin premium au fost culeși manual din parcele terasate ale viilor Budureasca. Aici ciorchinii ajung la maturitate mai lent, iar boabele capătă un raport superior între pieliță și pulpa fructului, producția la hectar fiind de cel mult 8 tone. Condițiile anului 2019 au fost favorabile pentru strugurii de Cabernet, aceștia primind peste 2100 de ore de soare puternic și o suficientă cantitate de ploi pentru a acumula în frunct arome generoase.
Detalii de vinificație
După o presare delicată, strugurii sunt macerați pe pielițe pentru a extrage arome și culoare. Se colectează doar mustul de primă presă, considerat mai calitativ, care este fermentat până la 25 de zile la temperaturi scăzute. 40% din cantitea totală de vin se maturează apoi 12 luni în butoaie de stejar american, pentru ca vinul să capete arome mai complexe și taninuri mai catifelate. La final, după îmbuteliere, vinul se învechește la sticlă încă șase luni în cramă pentru șlefuirea buchetului.