Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Oro Manisa Sec 2020

Evaluarea ta:
100% of 100

Galben auriu la culoare, cu arome interesante de flori de câmp și condimente exotice. Vinul este definit de gustul plăcut de caise și miere de albine, cu accente de fagure de miere. Persistența este foarte bună, iar textura este catifelată.

Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon în sos de iaurt grecesc cu hrean, fructe de mare sau brânzeturi semidure.

80,00 Lei
în stoc
SKU
orig-om
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
16

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Roșu
  • Alb
  • Rosé
  • Orange
  • Mix

Tip vin:

  • Sec
  • Demisec
  • Dulce
  • Demidulce
  • Brut
  • Extra Brut

An de recoltă:

2020

Soi de struguri:

  • Chardonnay
  • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

89

88

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Reserve Sec 2017 în cutie neagră de colecție.
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018

Detalii

Despre soi & terroir

Pentru acest asamblaj din gama noastră de top, oenologul Stephen Donnelly a ales să alăture renumitul Chardonnay cu aromatul soi autohton Tămâioasă Românească. Strugurii din ambele soiuri au fost culeși din viile noastre doar după ce ne-am asigurat că au atins maturitatea deplină.

Tămâioasa Românească a fost adusă în țara noastră de negustorii din Grecia Antică. De atunci, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri cu potențial aromatic ridicat. În schimb, Chardonnay-ul este un soi ușor de cultivat, iubit de toți oenologii pentru versatilitatea și puritatea sa, fiind singurul soi alb care acceptă fermentarea în butoaie de stejar.

Particularități de vinificație

Pentru realizarea acestui vin, strugurii au fost culeși la maturitatea lor completă din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca, fiind apoi transportați în cramă, zdrobiți și transferați în presă. Doar mustul ravac (obținut liber, fără presarea strugurilor) a fost folosit pentru a obține acest asamblaj.

Fiecare din cele două soiuri componente a fost fermentat separat timp de 48 de ore împreună cu drojdii special alese pentru a conferi și mai multă intensitate aromelor. Înainte de a fi asamblat cu Tămâioasa Românească, Chardonnay-ul a fost fermentat pentru o perioadă de trei luni în baricuri de stejar american pentru a obține mai multă structură și un buchet mai complex.

Recenzii 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie o recenzie folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.