a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Oro Manisa Sec 2021

Evaluare:
100% of 100

Oro Manisa are culoarea galben-pai pal și ne răsfață simțurile cu un parfum de ace de brad și citrice. Gustul plăcut amintește de caise și ananas copt, cu o atingere fină de fagure de miere pe final. Persistența este foarte bună, iar textura vinului este catifelată. Acest asamblaj de excepție a fost vinificat din 65% Chardonnay și 35% Tămâioasă Românească.

Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon cu cartofi copți, fructe de mare sau brânzeturi semidure.

105,00 Lei
stoc epuizat
SKU
orig-om

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Majoritatea vinurilor roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Oenologul Stephen Donnelly a ales să alăture renumitul Chardonnay cu autohtona Tămâioasă Românească. Despre Tămâioasă, legenda spune că a fost adusă în țara noastră de negustorii sosiți din Grecia Antică. De atunci și până astăzi, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri cu potențial aromatic ridicat. În schimb, Chardonnay-ul este un soi nepretențios și iubit de oenologi pentru versatilitatea sa, fiind printre puținele soiuri albe care se pretează la învechirea în butoaie de stejar.

Terroir

Pentru realizarea acestui cupaj, strugurii din soiurile Tămâioasă Românească și Chardonnay au fost culeși manual la maturitatea lor deplină din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Acest parcele sunt poziționate în zona nordică a plantației, la altitudini de 300-350m, unde solurile sunt predominant argiloase și bogate în calcar.

Detalii de vinificație

Pentru acest vin am colectat doar mustul ravac, obținut prin scurgere liberă, fără presare. După colectarea mustului, cele două vinuri au fost fermentate individual.  Tămâioasa s-a macerat 24 de ore pe pielițe și a fermentat cu drojdii din Africa de Sud, în timp ce Chardonnay-ul a stat șase luni în baricuri de stejar american, cu batonaj aplicat periodic (mixarea drojdiilor în masa vinului, cu scopul de a obține o textură mai cremoasă). La final, cele două vinuri au fost amestecate, oenologul urmărind să obțină echilibrul ideal între structură și arome.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.