a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Oro Manisa Sec 2023

Evaluare:
100% of 100

Oro Manisa are culoarea galben-pai pal și ne răsfață simțurile cu un parfum de ace de brad și citrice. Gustul plăcut amintește de caise și ananas copt, cu o atingere fină de fagure de miere pe final. Persistența este foarte bună, iar textura vinului este catifelată. Acest asamblaj de excepție a fost vinificat din 65% Chardonnay și 35% Tămâioasă Românească.

Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon cu cartofi copți, fructe de mare sau brânzeturi semidure.

105,00 Lei
în stoc
SKU
orig-om
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
21

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2023

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Majoritatea vinurilor roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Oenologul Stephen Donnelly a ales să unească renumitul Chardonnay cu autohtona Tămâioasă Românească. Despre Tămâioasă, legenda spune că a fost adusă în țara noastră de negustorii sosiți din Grecia Antică. De atunci și până astăzi, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri pline de arome fructate. În schimb, Chardonnay-ul este un soi nepretențios și apreciat de oenologii din toată lumea pentru versatilitatea sa, fiind printre puținele soiuri albe care se pretează la învechirea în butoaie de stejar.

Terroir

Strugurii din soiurile Tămâioasă Românească și Chardonnay au fost culeși exclusiv manual la maturitate deplină din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca, situate la 170 de metri altitudine. Strugurii de Tămâioasă provin din vițe-de-vie bătrâne de minimum 68 de ani, cu rădăcini viguroase și rânduri dispuse la distanță de trei metri între ele. Toate aceste condiții ajută strugurii să capteze mai multă lumină de la soare și asigură o mai bună circulație a aerului între rândurile de vie.

Detalii de vinificație

Strugurii au fost sortați, desciorchinați, apoi au fost vinificați separat. Cei din soiul Tămâioasă Românească au fost macerați pe pielițe la 10°C timp de 48h, pentru a extrage mai multe arome, iar cei de Chardonnay au fost presați direct, fără contact cu pielițele, colectându-se cel mai bun must. Apoi am fermentat ambele vinuri cu drojdii selecționate la 14-16°C pentru o perioadă de 20 de zile, cu batonaj aplicat constant pentru Chardonnay. Înainte ca cele două vinuri să fie cupajate, partea de Chardonnay a fost învechită până la 12 luni în baricuri de stejar american.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.