Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Oro Manisa Sec 2021

Nota acordată:
100% of 100

Oro Manisa are culoarea galben-pai pal și ne răsfață simțurile cu un parfum de ace de brad și citrice. Gustul plăcut amintește de caise și ananas copt, cu o atingere fină de fagure de miere pe final. Persistența este foarte bună, iar textura vinului este catifelată. Acest asamblaj de excepție a fost vinificat din 65% Chardonnay și 35% Tămâioasă Românească.

Poate fi servit alături de piept de pui la grătar, file de somon cu cartofi copți, fructe de mare sau brânzeturi semidure.

- 25%
80,00 Lei 60,00 Lei Economisești 20 Lei
în stoc
SKU
orig-om
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
12

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Tămâioasă Românească

Volum alcool:

13%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

-25%

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Despre soi & terroir

Oenologul Stephen Donnelly a ales să alăture renumitul Chardonnay, denumit și "regele strugurilor albi", cu autohtona și aromata Tămâioasă Românească, un soi apreciat în România pentru cantitatea mare de zahăr pe care boabele sale o conțin în mod natural. Strugurii din ambele soiuri au fost culeși din viile noastre doar după ce ne-am asigurat că au atins maturitatea deplină.

Tămâioasa Românească a fost adusă în țara noastră de negustorii din Grecia Antică. De atunci, acest soi continuă să dea naștere unor vinuri cu potențial aromatic ridicat. În schimb, Chardonnay-ul este un soi nepretențios și iubit de oenologi pentru versatilitatea sa, fiind printre puținele soiuri albe care se pretează pentru fermentare în butoaie de stejar.

Particularități de vinificație

Pentru realizarea acestui asamblaj unic, strugurii de Tămâioasă Românească și Chardonnay au fost culeși manual la maturitatea lor deplină din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Acest parcele sunt poziționate în zona nordică a plantației, la altitudini de 300-350m, unde solurile sunt predominant argiloase și bogate în calcar. Pentru acest vin s-a folosit doar mustul ravac, adică sucul obținut liber, fără presarea strugurilor.

Fiecare din cele două vinuri componente a fost fermentat separat timp de 48 de ore împreună cu drojdii special alese pentru a conferi și mai multă intensitate aromelor. Înainte de a fi asamblat cu Tămâioasa Românească, Chardonnay-ul a fost fermentat pentru o perioadă de trei luni în baricuri de stejar american pentru a obține mai multă structură și un buchet mai complex.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.