a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Fetească Neagră Sec 2018

În pahar se prezintă cu o culoare roșu închis. Un vin dens și cremos, cu arome bazate pe fructe roșii de pădure, condimente picante, nucșoară și piper. Gustul trădează accente de ciocolată neagră și nucă de cocos, iar țesătura de taninuri fine conduce către un final lung și armonios.

Se poate asocia cu preparate din carne de vită, berbec sau vânat cu sosuri delicioase. Încearcă acest vin alături de coaste de porc, platouri cu preparate tradiționale românești sau împreună cu brânzeturi maturate.

84,00 Lei
în stoc
SKU
orig-fn
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
17

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

88

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Cabernet Sauvignon Dulce 2019
Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
Origini Muscat Ottonel Dulce 2016

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Neagră este cu siguranță cel mai popular și apreciat soi românesc, fiind cultivat în cele mai importante podgorii răspândite în toate regiunile țării. Soiul face parte din familia strugurilor teinturieri, care au nu doar pielița închisă la culoare, ci și pulpa fructului. Vinurile din Fetească Neagră sunt de obicei extractive și corpolente, cu taninuri bine dezvoltate ce conferă vinului o structură complexă și consistentă.

Feteasca Neagră este foarte apreciată în viile Budureasca pentru că rezistă excelent atât la condiții de secetă, cât și la temperaturi mai scăzute. Soiul se coace lent, fiind cules destul de târziu din vie. În plus, Feteasca Neagră se comportă exemplar la o învechire îndelungată în baricuri de stejar. Aromele des întâlnite sunt cele de mure, cireșe negre sau fructe de pădure, cu accente de ciocolată sau vanilie în funcție de stejarul ales la maturare.

Particularități de vinificație

Pentru crearea acestui vin, am ales manual din vie doar cei mai sănătoși ciorchini, din parcelele noastre unde condițiile de climă, altitudine și sol au oferit strugurilor condiții prielnice de coacere. Vița de vie aleasă pentru obținerea acestui vin are o vechime de peste 20 de ani. Având rădăcini la mare adâncime, oferă materie primă pentru vinuri cu arome intense și potențial mare de învechire.

În procesul de vinificare, am ales să extragem mustul prin metoda ravac, fără presare, iar fermentația a avut loc în cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielițelor în masa vinului, oferind o structură puternică și un profil aromatic fructat. Învechirea integrală în baricuri de stejar american pentru o perioadă de 12 luni a oferit vinului taninuri catifelate și un buchet aromatic complex. După învechirea la baric, vinul a fost filtrat, apoi a urmat o perioadă de învechire la sticlă în cramă, unde a rămas păstrat la temperatura optimă. 

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.