a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018

Evaluare:
100% of 100

În pahar întâlnim un vin dens și structurat, cu o culoare rubiniu închis. Aromele predominante ne conduc către note de ardei roșu și coacăze negre, iar taninurile ferme sunt perfect integrate în corpolența acestui vin de mare rafinament ce s-a bucurat de o maturare lentă în butoaie de stejar pentru împlinirea buchetului.

Se potrivește de minune cu fripturile suculente din bucăți premium de carne de vită sau vânat, dar și cu o mare varietate de brânzeturi maturate.

112,00 Lei
în stoc
SKU
orig-cs
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
22

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2018

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Origini Reserve Sec 2018 în cutie neagră de colecție.
Origini Fetească Neagră Sec 2018
Origini Reserve Sec 2018

Detalii

Colecție

Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.

Soi

Obținut din împerecherea dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, soiul Cabernet Sauvignon este supranumit în lumea vinului “regele strugurilor”, datorită complexității sale. Taninurile ferme, culoarea roșu rubiniu închis și notele caracteristice de fructe negre și condimente sunt doar câteva dintre semnele distinctive ale soiului. Atunci când vinul este învechit în baricuri de stejar, putem întâlni arome terțiare de vanilie, ciocolată, scorțișoară, anason, tutun sau marțipan.

Terroir

2018 a fost un vintage cu totul aparte în viile Budureasca, multe dintre vinurile din acel an de recoltă obținând pentru România numeroase medalii internaționale de aur. Pentru acest vin exclusivist, strugurii de Cabernet au fost culeși la maturitate de pe parcele din secțiunea de nord a plantației, aflate la peste 350 de metri altitudine. Solul din acea zonă este bogat în calcar și pietriș, în timp ce microclimatul răcoros din timpul nopții asigură o coacere lentă și desăvârșită a strugurilor.

Detalii de vinificație

Mustul rezultat din strugurii culeși la maturitate deplină a fost obținut prin metoda gravitațională, fără presare, încă un semn al calității acestui vin. A urmat macerarea la rece pe pielițe, pentru a extrage culoare și arome, apoi o fermentare tradițională timp de două săptămâni împreună cu drojdii de vinuri roșii. După finalizarea fermentării, vinul a fost maturat în butoaie din stejar românesc 18 luni, proces supervizat chiar de oenologul cramei, care a inspectat fiecare butoi. La final, vinul a fost învechit la sticlă pentru desăvârșirea buchetului aromatic.

Review-uri 3

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.