Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
În pahar întâlnim un vin dens și structurat, cu o culoare rubiniu închis. Aromele predominante ne conduc către note de ardei roșu și coacăze negre, iar taninurile ferme sunt perfect integrate în corpolența acestui vin de mare rafinament ce s-a bucurat de o maturare lentă în butoaie de stejar pentru împlinirea buchetului.
Se potrivește de minune cu fripturile suculente din bucăți premium de carne de vită sau vânat, dar și cu o mare varietate de brânzeturi maturate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
- Orange
- Mix
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Datorită regiunii și atenției acordate de către oenologi la Crama Budureasca, acest vin a dobândit calități cu adevărat excepționale. Mustul rezultat din strugurii culeși la maturitate deplină a fost obținut prin metoda gravitațională, fără presare. Apoi a urmat o perioadă de peste 15 zile în care a fost fermentat în mod tradițional.
După finalizarea procesului de vinificare, a urmat stagiul de înnobilare a vinului în baricuri de stejar românesc timp de 18 luni, după care s-a trecut la perioada de învechire la sticlă în vederea desăvârșirii buchetului aromatic tipic soiului. Vinul are un potențial de învechire remarcabil.
Vin cu denumire de origine controlată D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare.
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 16 - 18°C.
A se păstra la loc întunecat și răcoros, cu o temperatură constantă cuprinsă între 10 și 16°C.