Origini Cabernet Sauvignon Sec 2018
În pahar întâlnim un vin dens și structurat, cu o culoare rubiniu închis. Aromele predominante ne conduc către note de ardei roșu și coacăze negre, iar taninurile ferme sunt perfect integrate în corpolența acestui vin de mare rafinament ce s-a bucurat de o maturare lentă în butoaie de stejar pentru împlinirea buchetului.
Se potrivește de minune cu fripturile suculente din bucăți premium de carne de vită sau vânat, dar și cu o mare varietate de brânzeturi maturate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Colecția Origini reunește vinuri exclusiviste, create în catități limitate doar în cei mai buni ani de recoltă, folosind struguri culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Simbolul acestei game este șarpele cu cap de lup, drapelul de luptă al dacilor, ce apare încolăcit în jurul strugurelui nobil. Vinurile roșii din colecția Origini sunt învechite integral timp de minimum un an în baricuri de stejar.
Soi
Obținut din împerecherea dintre Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, soiul Cabernet Sauvignon este supranumit în lumea vinului “regele strugurilor”, datorită complexității sale. Taninurile ferme, culoarea roșu rubiniu închis și notele caracteristice de fructe negre și condimente sunt doar câteva dintre semnele distinctive ale soiului. Atunci când vinul este învechit în baricuri de stejar, putem întâlni arome terțiare de vanilie, ciocolată, scorțișoară, anason, tutun sau marțipan.
Terroir
2018 a fost un vintage cu totul aparte în viile Budureasca, multe dintre vinurile din acel an de recoltă obținând pentru România numeroase medalii internaționale de aur. Pentru acest vin exclusivist, strugurii de Cabernet au fost culeși la maturitate de pe parcele din secțiunea de nord a plantației, aflate la peste 350 de metri altitudine. Solul din acea zonă este bogat în calcar și pietriș, în timp ce microclimatul răcoros din timpul nopții asigură o coacere lentă și desăvârșită a strugurilor.
Detalii de vinificație
Mustul rezultat din strugurii culeși la maturitate deplină a fost obținut prin metoda gravitațională, fără presare, încă un semn al calității acestui vin. A urmat macerarea la rece pe pielițe, pentru a extrage culoare și arome, apoi o fermentare tradițională timp de două săptămâni împreună cu drojdii de vinuri roșii. După finalizarea fermentării, vinul a fost maturat în butoaie din stejar românesc 18 luni, proces supervizat chiar de oenologul cramei, care a inspectat fiecare butoi. La final, vinul a fost învechit la sticlă pentru desăvârșirea buchetului aromatic.