a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Organic Fetească Neagră Sec 2022

În pahar, acest vin ecologic prezintă o culoare roșu intens și dezvăluie arome intense de mure și afine, completate de interesante note vegetale. În gustul structurat și catifelat se pot distinge taninurile ferme și notele bine definite de prune coapte și fructe negre de pădure. Postgustul este lung și plăcut, completând cu brio vinul.

Se recomandă servirea ca atare sau asocierea cu preparate din carne de vită, coaste de porc sau platouri cu brânzeturi de oaie mediu-maturate.

Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).

62,00 Lei
stoc epuizat
SKU
org-fn

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Jurnal Smart Nutrition + 2 vinuri Budureasca Organic (Sauvignon Blanc si Shiraz)
Jurnal Smart Nutrition + Organic Sauvignon Blanc
Organic Chardonnay Sec 2022

Detalii

Despre soi & terroir

Am lansat colecția Budureasca Organic în anul 2015, din dorința de a le oferi clienților noștri vinuri ecologice pure și autentice. Aceste vinuri sunt create din struguri proveniți dintr-o parcelă îngrijită separat, cu vițe care nu au fost tratate cu fertilizatori, pesticide sau alte substanțe similare. Am primit toate ingredientele chiar de la Mama Natură – pământ, apă, aer și lumina soarelui. Împreună cu pasiunea noastră pentru vin, toate formează ceea ce noi numim Amprenta sufletului, simbolul colecției Organic.

Feteasca Neagră, cel mai reprezentativ soi autentic românesc, se cultivă intensiv în majoritatea podgoriilor din țara noastră. Expoziția sudică din viile Budureasca, poziționarea pe terase, solurile benefice, bogate în calcar, toate acestea ajută strugurii de Fetească Neagră să dezvolte în fruct aromele tipice de prune uscate, magiun sau mure. În plus, faptul că strugurii din acest soi au inclusiv pulpa bogată în pigmenți, nu doar coaja, permit oenologilor noștri să creeze o Fetească Neagră Organic plină de culoare și savoare.

Particularități de vinificație

2022 a fost un an cu multe provocări în viile Budureasca, influențat de o vară extrem de călduroasă. Aceste condiții au făcut ca strugurii de Fetească Neagră să își atingă potențialul deplin mai devreme. Producția la hectar a fost ceva mai restrânsă decât în alte recolte, asta și pentru că viile organice nu sunt tratate cu pesticide sau erbicide pentru a proteja strugurii de factorii externi dăunători. Chiar și așa însă, spre bucuria oenologilor noștri, ciorchinii de Fetească Neagră ce au rezistat temperaturilor ridicate au acumulat în fruct arome generoase și un bun nivel de zaharuri naturale.

Pentru realizarea acestui vin, viticultorii au ales manual din vie cei mai buni struguri organici de Fetească Neagră, din parcele aflate la o altitudine de 350m. Strugurii au fost presați și fermentați apoi în contact cu pielițele la temperatură controlată de 26°C, timp de aproximativ 14 zile, pentru a extrage arome și culoare și pentru a obține o textură mai mătăsoasă. Fermentarea a avut loc integral în cisterne mari de inox, cu drojdii de vinuri organice. Fiind un vin nebaricat în butoaie de stejar, această Fetească Neagră are un pronunțat caracter fructat.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.