a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Pachet Noble Wine Vertical - 4 vinuri Noble Five din recoltele 2013, 2018, 2019 și 2020

Pachetul Noble Wine Vertical vă propune în premieră vinul de semnătură Noble Five în 4 ani de recoltă diferiți (2013, 2018, 2019 și 2020) – primul cupaj românesc creat din cinci soiuri nobile de struguri. 

Descoperă Noble Wine Vertical pentru a simți modul cum terroir-ul viilor Budureasca influențează de la an la an vinul Noble Five, conturând caracterul unic al fiecărui vintage.

Acest set exclusivist poate fi un cadou special pentru pasionații de vinuri fine. Cele patru vinuri incluse sunt multi-medaliate la marile concursuri internaționale și se livrează în cutie din lemn realizată manual. 

690,00 Lei
în stoc
SKU
noble-wine-vert
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
138

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

  • Roșu

Tip vin:

  • Sec

An de recoltă:

2013, 2018, 2019, 2020

Soi de struguri:

  • Fetească Neagră
  • Shiraz
  • Cabernet Sauvignon
  • Merlot
  • Pinot Noir

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu MAre

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă decantarea vinului aproximativ 60 de minute, apoi servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Noble Five Sec 2020
Noble White Sec 2023 în cutie neagră de colecție
Noble White Sec 2023

Detalii

Istorie

Noble Five este primul cupaj din România realizat din cinci soiuri de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinot Noir, Merlot și Fetească Neagră. La momentul lansării, acestea erau toate soiurile de struguri negri cultivați în viile Budureasca, aceasta fiind și provocarea pentru oenologul nostru: de a cuprinde o varietate largă de specificități într-un cupaj unic și corpolent. În viziunea sa, Stephen Donnelly a atribuit un rol nobil fiecărui soi și a reflectat acest lucru și în denumirea vinului: Noble.

Poveste 

În cadrul familiei regale care este Noble Five, Cabernet Sauvignon ocupă rolul Regelui Impunător, cu taninurile sale îndrăznețe și note condimentate. Pinot Noir este Regina, cu un buchet de fructe de pădure și taninuri moi, catifelate. Merlot reprezintă Prințul Vârstnic, cu personalitate și final lung, plăcut. Shiraz, în schimb, este Tânărul Prinț, cu aromele vioaie de coacăze negre și piper. Iar Feteasca Neagră nu poate fi decât Prințesa: carismatică, delicată și elegantă.

Veritcala Noble Five

Într-o ediție limitată, verticala Noble Five cuprinde 4 vintage-uri de excepție care pot fi acum comandate într-un ambalaj select: o cutie de lemn ce reunește patru ediții super-medaliate ale vinului: 2013, 2018, 2019 și 2020. Scopul acestei verticale este de a descoperi modul unic în care terroir-ul viilor Budureasca și-a pus amprenta asupra caracterului fiecărui vin. De asemenea, putem observa evoluția în indentitatea vizuală a vinului, de la eticheta originală cu care Noble Five a fost lansat pe piață acum 12 ani, la noua și eleganta formă de prezentare ce datează din anul 2017.

Detalii de vinificație

Acest cupaj de semnătură pentru oenologul Stephen Donnelly & Crama Budureasca ne impresionează prin culoarea sa rubinie cu margini cărămizii și arome de cireșe, prune, coacăze negre și marțipan. Fiecare din cele cinci vinuri a fost învechit timp de minimum un an în baricuri selecționate din stejar franțuzesc și românesc. Doar cele mai bune butoaie au fost selectate și folosite pentru cupajarea vinului, fiind nevoie de alte câteva luni pentru ca oenologul să găsească procentajul exact al celor cinci soiuri. Astfel, am reușit să atingem echilibrul perfect între structură și arome.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.