Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Noble White Sec 2021 în cutie neagră de colecție

Nota acordată:
100% of 100

Pachet format din o sticlă de vin Noble White Sec 2021 ambalat într-o cutie de colecție de lux.

Cutia este confecționată din carton premium mat și texturat, cu inchidere magnetică și suport interior din burete fin, fiind personalizată cu logo-ul Budureasca aplicat prin serigrafie.

Noble White captează privirea printr-o culoare galben auriu. Aromele amintesc de fructe tropicale și flori de iasomie, iar gustul intens și proaspăt conduce către mango și cantalup. Acest asamblaj alb de mare finețe are o corpolență medie, accentuată de note de stejar și vanilie obținute prin procedeul de batonnage aplicat în timpul fermentației.

150,00 Lei
în stoc
SKU
noble-wh-cutie
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
30

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Noble White Sec 2021
Noble Five Sec 2020
Noble Five Sec 2019 în cutie neagră de colecție

Detalii

Despre soi & terroir

Pachetul Noble White în cutie neagră de colecție poate fi oricând cadoul perfect pentru cei mai pretențioși pasionați de băuturi fine. Al doilea asamblaj din familia Noble, vinul s-a născut din ambiția lui Stephen Donnelly de a repeta succesul avut cu Noble Five, de data aceasta cu un asamblaj de trei soiuri albe din Chardonnay, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel.

Chardonnay-ul a fost ales pentru versatilitatea sa bine-cunoscută, un soi care se pretează bine diferitelor tehnici de vinificație, motiv pentru care este atât de apreciat de oenologi. În schimb, Sauvignon Blanc a fost selectat pentru aromele sale tropicale și pentru un plus de aciditate și crocănțime. La final, am decis să includem și o mică cantitate de Muscat Ottonel, un soi cu o aciditate scăzută, extrem de aromat, ce posedă o dulceață naturală care a completat cu succes vinul.

Particularități de vinificație

Pentru acestui asamblaj multi-premiat la marile concursuri internaționale, viticultorii au cules manual strugurii la momente diferite din sezonul recoltei și numai din cele mai bune parcele ale viilor Budureasca. Recoltarea s-a făcut după ce strugurii au atins maturitatea deplină, beneficiind de cel puțin 2000 de ore de lumină solară pe parcursul anului.

Zahărul natural din boanele de struguri a permis oenologilor să obțină un vin sec cu un nivel alcoolic mediu și o structură complexă. Prin Noble White, Stephen Donnelly a dorită să creeze un vin alb cu o personalitate unică, în care fiecare soi să contribuie cu propriile sale caracteristici varietale. Vinificarea s-a desfășurat separat pentru fiecare varietate în parte, cu fermentare la temperaturi scăzute, acordându-se o atenție sporită care a avut rolul de a proteja echilibrul dintre cele trei soiuri.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.