a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Noble White Sec 2022 în cutie neagră de colecție

Evaluare:
100% of 100

Pachet format din o sticlă de vin Noble White Sec 2021 ambalat într-o cutie de colecție de lux.

Cutia este confecționată din carton premium mat și texturat, cu inchidere magnetică și suport interior din burete fin, fiind personalizată cu logo-ul Budureasca aplicat prin serigrafie.

Noble White captează privirea printr-o culoare galben auriu. Aromele amintesc de fructe tropicale și flori de iasomie, iar gustul intens și proaspăt conduce către mango și cantalup. Acest asamblaj alb de mare finețe are o corpolență medie, accentuată de note de stejar și vanilie obținute prin procedeul de batonnage aplicat în timpul fermentației.

181,00 Lei
în stoc
SKU
noble-wh-cutie
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
36

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2022

Soi de struguri:

 • Chardonnay
 • Sauvignon Blanc
 • Muscat Ottonel

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0.75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Noble White Sec 2022 (187ml)
Mini Noble Five Sec 2020 (187ml)
Noble White Sec 2022

Detalii

Colecție

Povestea Noble începe în 2011, cu lansarea vinului Noble Five, și continuă în 2017 cu Noble White. Colecția este copilul de suflet al oenologului Stephen Donnelly, care a visat să creeze două cupaje de mare clasă, folosind cele mai nobile soiuri de struguri din cele mai valoroase parcele ale viilor Budureasca. De la prima lor ediție și până astăzi, vinurile Noble continuă să impresioneze juriile de la cele mai prestigioase concursuri din lume.

Soi

Pentru Noble White, Stephen a ales un trio interesant, compus din soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc și puțin Muscat Ottonel, fiecare având un caracter distinct și un rol separat în cadrul vinului. Chardonnay-ul oferă corpolență și o textură cremoasă tipică soiului, în timp ce Sauvignon Blanc vine cu senzații fructate, aciditate crocantă și note minerale și erbacee greu de găsit în alte soiuri. La final, cantitatea redusă de Muscat Ottonel ajută cu puțină dulceață în gust și echilibrează aciditatea.

Terroir

Având parte de 2000 de ore de soare pe parcursul anului în viile Budureasca, cele trei soiuri de struguri au fost culese la atingerea maturității depline. S-au cules manual doar ciorchinii cei mai sănătoși, plantați în zona terasată din nordul plantației. Deși 2022 a fost un an cu condiții secetoase în vie, strugurii din această parte a plantației au beneficiat de curenți de aer răcoros pe timpul nopții, împiedicând supracoacerea lor și acumularea excesului de zahăr.

Detalii de vinificație

Zahărul natural acumulat de boabele de struguri a dat naștere unui nivel alcoolic ușor peste mediu și a unei structuri complexe. Prin Noble White, oenologul nostru a creat un vin cu o personalitate debordantă, în care fiecare soi a contribuit cu propriile sale caracteristici varietale. Cele trei soiuri au fermentat în tancuri de inox, la temperaturi controlate de 10-12°C, cu batonaj aplicat în cazul vinului Chardonnay. Deși vinul nu a fost baricat în stejar, este un bun candidat pentru învechire la sticlă, un aspect mai rar întâlnit la vinurile albe.

 

 

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.