The Dark Count of Transylvania Pinot Noir 2018
The Dark Count of Transylvania simbolizează legenda lui Dracula, celebrul vampir care a stârnit fascinația întregii lumi. Este el o creatură a întunericului sau un nobil condamnat la suferință eternă? Frumusețea scenei, sub lumina lunii, unde Dracula și iubita sa (Maiden) savurează un pahar cu vin, ascunde un secret sumbru - sfârșitul este aproape, prevestit de Conte și craniul său enigmatic.
Culoare roșu închis, cu arome de cireșe și coacăze negre. Gustul dezvăluie note de cireșe negre, cu un final catifelat. Se potrivește foarte bine alături de cotlete de miel la cuptor, brânzeturi maturate, pui grill și paste cu sosuri pe bază de carne.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Brut Natur
- Mix
An de recoltă:
2018
Soi de struguri:
- Pinot Noir
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 14 - 16°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Din tenebrele castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma pe care însăși iubitele lui Dracula încearcă să o descifreze, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.
Soi
Strugurii de Pinot Noir au pielița boabelor subțire și delicată, vinurile create din acest soi având o cromatică mai deschisă și o corpolență scăzută spre medie. Boabele de Pinot sunt mici, sferice și compact adunate pe ciorchine, astfel că soiul este predispus la boli și sensibil la fluctuații de temperatură. Temperamental și dificil de cultivat, Pinot Noir dă naștere unor vinuri roșii apreciate pentru structura lor elegantă, gustul de fructe roșii, taninurile moi sau aciditatea medie spre ridicată.
Terroir
Budureasca este una dintre puținele crame din România care pot produce un Pinot Noir de înaltă clasă. În viile noastre din Dealu Mare, strugurii de Pinot Noir sunt plantați pe o suprafață de 25 de hectare, împărțită în două parcele diferite – una poziționată în sudul plantației, iar cealaltă aflată pe terase nordice, la altitudini de peste 250 de metri. Pentru acest vin sec, viticultorii au ales doar struguri din zona terasată, pentru că aici strugurii au parte de condiții mai răcoroase ce le permit să-și atingă maturitatea deplină la momentul ideal.
Detalii de vinificație
Fermentarea alcoolică s-a făcut într-un tanc mare de inox timp de aproximativ două săptămâni. În timpul fermentării, s-au executat remontaje periodice, cu scopul de a păstra părțile solide ale mustuielii (amestec format din drojdie, pielițe sau sâmburi) bine scufundate în vin. Procedând astfel, am reușit să extragem un plus de culoare și arome. Fermentarea malolactică s-a desfășurat tot în tancul de inox, vinul căpătând o structură mai fină și mai cremoasă.