Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

The Dark Count of Transylvania Chardonnay 2019

The Dark Count of Transylvania simbolizează legenda lui Dracula, vampirul care a stârnit fascinația lumii. Este el o creatură a întunericului sau un nobil condamnat la suferință eternă? Frumusețea scenei, sub lumina lunii, unde Dracula și iubita sa (Maiden) savurează un pahar cu vin, ascunde un secret sumbru - sfârșitul este aproape, prevestit de Conte și craniul său enigmatic.

Culoare galben-pai, cu nas de fructe tropicale și tușe de vanilie. Gust de fructe tropicale completat de note fine de stejar, cu un final lung și cremos. Ideal alături de paste quattro formaggi, fructe de mare trase la tigaie, brânzeturi proaspete sau preparate cu pui și legume.

- 30%
48,00 Lei 33,60 Lei Economisești 14.4 Lei
în stoc
SKU
dark-count-ch
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
7

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé
 • Orange
 • Mix

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut

An de recoltă:

2019

Soi de struguri:

 • Chardonnay

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 12 - 14°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

-30%

Încearcă și alte vinuri din această colecție

The Dark Count of Transylvania Cabernet Sauvignon 2018
Dark Count of Transylvania Cabernet Sauv. & Fet. Neagră Demisec 2018
The Dark Count of Transylvania Fetească Regală & Chardonnay 2019

Detalii

Colecție, soi & terroir

Din negura castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma la care însăși iubitele lui Dracula încearcă să răspundă, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.

Chardonnay este supranumit "regele strugurilor albi", datorită popularității și versatilității sale. Soiul se cultivă ușor în aproape toate regiunile viticole ale lumii, pentru că acceptă și un climat cu ierni mai aspre, precum cel temperat-continental, întâlnit în podgoriile românești. Aromele principale ale vinurilor create din Chardonnay sunt de fructe tropicale, papaya, fructul pasiunii, măr copt, dar și vanilie sau condimente gen nucșoară și scorțișoară, mai ales dacă vinul a fost maturat în butoaie de stejar. 

Particularități de vinificație

În viile Budureasca, strugurii nobili de Chardonnay au atins maturitatea maximă cam în a treia săptămână din septembrie. Recolta din anul 2019 a fost mai redusă decât cea din 2018 și a fost marcată de temperaturi extreme, cu valuri de îngheț și grindină. Pentru crearea vinului, am cules manual cei mai sănătoși ciorchini din parcelele noastre terasate aflate în nordul plantației. Pe aceste parcele, temperaturile scad pe timpul nopții, având loc un important schimb termal zi-noapte ce a permis strugurilor să se coacă mai lent și mai bine.

Strugurii au fost presați ușor, iar mustul a fermentat pe pielițe la temperaturi joase de 14°C timp de circa 14 zile. În timpul fermentării, s-a aplicat periodic batonaj, adică amestecarea părților solide (drojdie, pielițe, bucăți de sâmburi etc.) stratificate la baza rezervorului înapoi în masa de vin. Astfel, se încorporează mai multe arome și se obține un gust mai complex. Tot pentru a genera un plus de complexitate, 50% din vin a fost fermentat și maturat șase luni în baricuri de stejar românesc.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.