Cuvée Regia Noir Demisec
Vinul ne atrage cu o culoare roșu granat și ne învăluie cu aromele sale conturate în jurul notelor de condimente și prune proaspete. Gustul amintește de fructele de pădure proaspăt culese, oferind senzații plăcute pe palatin. În pahar, corpolența este medie, vinul închizându-se cu un postgust lung și dulceag.
Se recomandă servirea acestui vin ca atare, pe post de aperitiv, sau în combinație cu preparate fine din carne de porc, vită sau curcan.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Pinot Noir
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
I. G. Dealurile Munteniei
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Gama de vinuri Cuvée Regia conține cupaje proaspete și fructate, ideal de savurat la petreceri și ocazii speciale ce merită sărbătorite cu un vin de o bună calitate la un preț avantajos. Vinurile din colecția Cuvée Regia sunt realizate din struguri proveniți din regiunea geografică Dealurile Munteniei. Conținutul alcoolic este mai scăzut, iar aromele lejere le transformă în vinuri ușor de băut, ideale entru consumul la evenimente prelungite.
Soi
Pentru Cuvée Regia Noir, specialiștii cramei au ales o combinație de soiuri formată din 70% Fetească Neagră și 30% Pinot Noir. Feteasca Neagră oferă vinurilor o excelentă structură, taninuri catifelate și arome primare de fructe de pădure, magiun de prune și condimente. Pinot Noir contribuie, în schimb, o structură catifelată și taninuri mai blânde, cu note principale ce ne duc cu gândul la cireșe coapte sau alte fructe roșii.
Terroir
Strugurii folosiți pentru a obține acest vin demisec au fost culeși din vie în a doua jumătate a lunii septembrie, de pe parcele poziționate în zone diferite ale plantației noastre, la altitudini cuprinse între 180 și 250 de metri. Vițele-de-vie din aceste plantații însorite sunt tinere, intrate pe rod de 8-10 ani și beneficiază de cernoziomuri fertile cu un bun drenaj natural, foarte potrivite pentru a obține vinuri pline de arome proaspete.
Detalii de vinificație
După o macerare scurtă pe pielițe, la temperaturi controlate de 10-12°C, fermentarea celor două vinuri s-a făcut la temperatura de 25°C, pentru a extrage mai multe arome și maximum de fruct din fiecare soi. După fermentare, oenologii au cupajat cele două vinuri, obținând un bun echilibru între aciditate și senzația de dulce provenită de la zaharurile naturale. Astfel s-a creat un vin lejer și ușor de băut, vinificat cu fermentație malolactică – ceea ce a îmbunătățit organoleptic vinul.