a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Cuvée Regia Blanc Demisec

Evaluare:
100% of 100

La rotirea paharului observăm un vin cu corpolență medie ce ni se dezvăluie într-o atrăgătoare culoare galben pai. În nas simțim arome proaspete de piersici și pepene galben, iar pe palatin gustul se construiește fructat și dulce, cu o aciditate proaspătă și crocantă ce ne poartă către un final persistent.

Este excelent servit ca atare pe post de aperitiv, sau în combinație cu diverse brânzeturi proaspete, pește sau carne albă de pasăre.

Vinul este cu închidere de tip screw-cap (capac cu filet).

20,00 Lei
în stoc
SKU
cuv-regia-blanc
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
4

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc
 • Tămâioasă Românească
 • Fetească Regală

Volum alcool:

12,5%

Treaptă de calitate:

I. G. Dealurile Munteniei

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Cuvée Regia Rosé Demisec
Cuvée Regia Noir Demisec

Detalii

Colecție

Gama de vinuri Cuvée Regia conține cupaje proaspete și fructate, ideal de savurat la petreceri și ocazii speciale ce merită sărbătorite cu un vin de o bună calitate la un preț avantajos. Vinurile din colecția Cuvée Regia sunt realizate din struguri proveniți din regiunea geografică Dealurile Munteniei. Conținutul alcoolic mai scăzut și capacul cu filet (screwcap) la transformă în alegerea ideală pentru consumul la evenimente prelungite.

Soi

Pentru Cuvée Regia Blanc, am combinat două soiuri românești (Tămâioasă Românească și Fetească Regală) cu un celebru soi franțuzesc (Sauvignon Blanc), fiecare din cele trei soiuri contribuind cu propria sa personalitate în cadrul cupajului. Feteasca și Tămâioasa propun arome generoase de fructe verzi, în timp ce Sauvignonul oferă accente interesante de fructe tropicale și o aciditate proaspătă și crocantă.

Terroir

Pentru a obține acest cupaj alb, strugurii au fost selecționați din vie la jumătatea lunii septembrie, după ce viticultorii s-au asigurat că au atins maturitatea deplină. Cele trei soiuri s-au cules preponderent din zona plană a plantației, situată la altitudini mai scăzute, de circa 170-200m. Vițele-de-vie din aceste plantații însorite sunt intrate pe rod de 8-10 ani și beneficiază de cernoziomuri fertile cu un bun drenaj natural, foarte potrivite pentru a obține vinuri pline de arome proaspete.

Detalii de vinificație

În procesul de vinificare, cele trei musturi ce au fost fermentate cu drojdii selecționate la temperaturi controlate de 14°C, cu scopul de a păstra aromele varietale și a extrage maximum de fruct din fiecare soi în parte. După finalizarea fermentării, oenologii au cupajat cele trei vinuri în așa fel încât să se obțină cel mai bun raport între aciditate și zaharurile naturale. Rezultatul este un vin vinificat în stil fresh, ușor de savurat și creat fără fermentație malolactică.

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.