Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Budureasca Clasic Fetească Neagră Demisec 2023
În pahar vinul își arată culoarea roșu rubiniu, eliberând un parfum plăcut de fructe negre de pădure cu accente de piper negru. Gustul este rotund și fructat, cu taninuri mătăsoase și un final lung, ce transformă acest vin într-un partener ideal pentru o gamă largă de preparate culinare.
Poate fi savurat oricând cu preparate din carne de vită, porc sau pui. Este alegerea potrivită pentru mese pline de voie bună petrecute în familie sau alături de prieteni. Ideal cu preparate cu specific românesc, precum cârnați la grătar, sarmale sau fripturi suculente din ceafă de porc.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu MAre
Cantitate:
750 ml
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile din colecția Budureasca Clasic sunt proaspete, aromate și propun un raport calitate preț foarte bun. Pot fi savurate acasă, în familie, alături de prieteni sau la diverse festivități și reprezintă o îmbinare între tradiție și modernitate. Numele Budureasca este puternic ancorat în istoria românilor. În apropierea Viilor Budureasca au fost descoperite vestigii dacice vechi de mii de ani ce atestă pasiunea dacilor pentru cultivarea viței-de-vie.
Soi
Feteasca Neagră este probabil cel mai popular soi românesc, motiv pentru care se găsește în majoritatea podgoriilor din România, Dealu Mare fiind una dintre regiunile de referință pentru acest soi. Vinurile create din Fetească Neagră sunt extractive și corpolente, cu o structură de taninuri consistentă și bine definită. Aromele tipice pentru Fetească Neagră sunt cele de mure, gem de prune, cireșe negre și fructe de pădure.
Terroir
Anul 2023 a dus condiții destul de favorabile pentru soiul Fetească Neagră din viile Budureasca, strugurii acumulând în fruct mai puțin zahăr comparativ cu anii precedenți. Campania de cules a început în a doua săptămână a lunii septembrie, iar strugurii aleși pentru a obține acest vin au fost selectați din zona medie a plantației noastre. Altitudinile de 200-250 de metri și solurile compuse din cernoziom, argilă și calcar au format un terroir benefic pentru obținerea unor vinuri aromate și fructate.
Detalii de vinificație
După sortare și desciorchinare, strugurii negri au fermentat pe pielițe împreună cu drojdii speciale de vinuri roșii în cisterne mari de inox, fiind presați cu delicatețe. Durata fermentației a fost de aproximativ două săptămâni, iar întreg procesul s-a desfășurat la temperaturi controlate de 28°C. După finalizarea fermentației alcoolice, vinul a avut parte în mod natural și de fermentație malolactică, în urma căreia a devenit mai elegant și mai fructat, iar țesătura de taninuri a devenit și mai catifelată.