a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Clasic Fetească Neagră & Shiraz Sec 2021

Acest cupaj sec creat din soiurile Fetească Neagră și Shiraz se distinge printr-o culoare roșu rubiniu. Aromele se conturează în jurul notelor primare de mure, iar gustul moale, rotund și fructat dezvăluie taninurile coapte ce oferă licorii un final catifelat și persistent.

Se asociază cel mai bine cu preparate românești din carne roșie, pui rotisat, cărnăciori fragezi la grătar sau brânzeturi mediu-maturate.

34,00 Lei
în stoc
SKU
clasic-fn-sh
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
7

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Fetească Neagră
 • Shiraz

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

I. G. Dealurile Munteniei

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Clasic Rosé Demisec 2020 (187ml)
Clasic Alb de Budureasca Sec 2019
Clasic Cabernet Sauvignon Sec 2020

Detalii

Despre soi & terroir

Feteasca Neagră și Shiraz sunt două dintre cele mai iubite soiuri de struguri negri din România, așa că oenologul nostru Stephen Donnelly s-a gândit să le unească pentru a creea acest cupaj sec. Feteasca Neagră, în special, este un strugure teinturier – și pulpa este pigmentată, nu doar coaja – care dă naștere unor vinuri intens colorate, cu o bună corpolență.

Ambele soiuri, atât Shirazul cât și Feteasca Neagră, au o rezistență bună la îngheț și mai ales la secetă, preferând soluri fertile pe bază de lut. De aceea strugurii s-au adaptat cu ușurință în viile Budureasca din Dealu Mare. Solurile noastre argiloase bine irigate, cu depozite cochilifere, asigură cel mai benefic terroir pentru ca strugurii să atingă maturitatea deplină.

Particularități de vinificație

Anul 2021 a fost unul bun pentru strugurii negri din viile Budureasca, aceștia acumulând suficiente arome fructate la atingerea maturității depline. Pentru obținerea acestui cupaj, viticultorii noștri au cules cele două soiuri de struguri din parcele din parcele diferite, aflate la altitudini variate, fiecare cu propriul microclimat specific.

În procesul de vinificație a acestui cupaj, strugurii de Fetească Neagră și Shirazi au fost sortați cu atenție, zdrobiți în presă, apoi fermentați separat la temperaturi scăzute cu drojdii selecționate de vinuri roșii în tancuri mari de inox. La final, după finalizarea fermentației, cele două vinuri au fost amestecate. Rezultatul este acest cupaj sec plin de arome fructate, cu taninuri catifelate.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.