a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Clasic Fetească Albă Sec 2021

La rotirea paharului, vinul ne întâmpină cu o frumoasă culoare galben-pai pal și un parfum fresh de fructe de vară, pere și piersici bine coapte. Gustul este îmbietor și dulce, cu elemente de pere zemoase, conducând spre o persistență plăcută și o aciditate proaspătă.

Se poate asocia foarte bine cu pește și legume la grătar, sendvișuri cu piept de pui, diverse salate sau platouri de brânzeturi moi.

34,00 Lei
în stoc
SKU
clasic-fa
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
7

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2021

Soi de struguri:

 • Fetească Albă

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Mini Clasic Fetească Neagră Demisec 2022 (187ml)
Mini Clasic Fetească Regală Demisec 2023 (187ml)
Mini Clasic Rosé Demisec 2022 (187ml)

Detalii

Despre soi & terroir

Soiul Fetească Albă a fost prima dată plantat în România acum mii de ani, în jurul anului 200. Soiul s-a dezvoltat prin selecție populară din Fetească Neagră și are o rezistență moderată la temperaturi scăzute, fiind sensibil la îngheț. De aceea iernile blânde din Dealu Mare și solurile reavene din regiune asigură condiții bune de creștere pentru Fetească Albă.

Îl viile Budureasca, parcelele cultivate cu Fetească Albă beneficiază de expoziție sudică și sud-estică, în zone unde clima este mai caldă datorită altitudinilor joase. Acest lucru permite coacerea strugurilor cu bună măsură, maturitatea deplină fiind atinsă pe la jumătatea lunii septembrie, tot atunci când este și cules.

Particularități de vinificație

Dealu Mare este printre rarele podgorii din România care beneficiază de factorii de climă și sol necesari pentru a produce o Fetească Albă cu un bogat profil aromatic, strugurii atingând maturitatea dorită în prima jumătate a lunii septembrie. Clasic Fetească Albă este un vin nebaricat, menit a fi consumat fresh pentru a putea savura pe deplin prospețimea sa florală și fructată.

Pentru crearea vinului, viticultorii noștri au ales cei mai sănătoși ciorchini, din vițe de vie poziționate pe parcele bine alese. Fermentarea mustului obținut prin zdrobirea delicată a boabelor s-a desfășurat la temperaturi joase. După finalizarea procesului, vinul rezultat a fost lăsat în contact cu drojdii special selecționate, pentru ca produsul final să fie îmbogățit cu și mai multă vigoare, arome și structură.

Review-uri

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.