Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Budureasca Clasic Cabernet Sauvignon Sec 2022
Culoare roșu rubiniu la turnarea în pahar, cu arome de fructe de pădure și note erbacee. Este un vin corpolent și rotund, cu o structură echilibrată. Gustul vinului amintește de mure coapte proaspăt culese, cu subtile și elegante note de piper verde și un postgust lung.
Vinul poate acompania foarte bine aproape orice tip de friptură din carne de porc și vită, indiferent că este gătită la cuptor, în tigaie sau la grătar. Este de asemenea potrivit și cu brânzeturi dure, maturate.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2022
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
750 ml
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile din colecția Budureasca Clasic sunt proaspete, aromate și propun un raport calitate preț foarte bun. Pot fi savurate acasă, în familie, alături de prieteni sau la diverse festivități și reprezintă o îmbinare între tradiție și modernitate. Numele Budureasca este puternic ancorat în istoria românilor. În apropierea Viilor Budureasca au fost descoperite vestigii dacice vechi de mii de ani ce atestă pasiunea dacilor pentru cultivarea viței-de-vie.
Soi
Supranumit “regele strugurilor negri” de către pasionați și profesioniști deopotrivă, Cabernet Sauvignon este foarte popular și apreciat pentru taninurile intense și culoarea roșu-rubiniu pe care o oferă vinurilor. Principalele arome asociate soiului sunt cele de mure, coacăze negre, prune uscate sau condimente precum piper, cuișoare, anason și scorțișoară. Soiul preferă climatul temperat, cu zile călduroase și seri răcoroase. Vinificat de obicei sec, continuă să fie văzut ca vinul ideal de asociat cu fripturi din carne roșie.
Terroir
Strugurii aleși pentru a obține Clasic Cabernet Sauvignon sunt culeși la atingerea maturității depline și provin din parcele poziționate în sudul viilor Budureasca, la altitudini de 170-200m. Aici, plantația noastră are parte de un sol bazat pe cernoziom la suprafață, urmat de un amestec de argile și pietriș pe măsură ce coborâm în adâncime (peste 10 cm). Compoziția solului oferă o bună retenție a apei și un drenaj natural superior, astfel că vinurile obținute dezvoltă un caracter fructat și o aciditate foarte bună, complementată de subtile accente minerale.
Detalii de vinificație
După culegerea din vie, strugurii de Cabernet Sauvignon sunt macerați și fermentați pe pielițe, pentru a extrage maximum de arome și culoare. Fermentația alcoolică se desfășoară timp de până la 20 de zile la temperaturi de 26-28°C și este urmată de presarea delicată a mustuielii. Ulterior, vinul are parte în mod natural de fermentare malolactică, pentru a căpăta un buchet mai catifelat și taninuri mai fine. Deși face parte dintr-o colecție accesibilă ca preț, are un bun potențial de învechire la sticlă.