a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bright Maiden of Transylvania Fetească Albă Sec 2019

Evaluare:
100% of 100

Una dintre iubitele lui Dracula, Bright Maiden era tânără și inocentă precum un înger coborât pe pământ. Bunătatea și firea sa altruistă l-au captivat pe Contele Întunecat al Transilvaniei, care a sedus-o într-o aventură romantică ce i-a adus sfârșitul.

Culoare galben-pai deschis, cu arome plăcute de pere coapte și pepene galben. Gustul ne trimite cu gândul la pere coapte, iar structura este echilibrată, cu un postgust pe cât de lung, pe atât de intens.

Companionul perfect pentru brânzeturi proaspete, paste ușoare cu fructe de mare și salate de vară.

- 55%
53,00 Lei 23,85 Lei Economisești 29.15 Lei
în stoc
SKU
bright-maiden-fa
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
5

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2019

Soi de struguri:

 • Fetească Albă

Volum alcool:

13%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

0,75 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Royal Maiden of Transylvania Fetească Regală Sec 2019
Dark Maiden of Transylvania Fetească Neagră 2018
Bright Maiden of Transylvania Fetească Albă Sec 2020

Detalii

Colecție

Din tenebrele castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma pe care însăși iubitele lui Dracula încearcă să o descifreze, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.

Soi

Feteasca Albă este un soi tradițional românesc cunoscut și sub numele de Bright Maiden, datorită boabelor sale mici, sferice și luminoase. În viile Budureasca, parcelele cu Fetească Albă din care obținem acest vin sunt amplasate în zona de nord a plantației. Acestea sunt dispuse pe terase și au parte de un sol format din cernoziom, nisip, pietriș și calcar, asigurând buna dezvoltare a strugurilo

Terroir

În viile Budureasca, strugurii de Fetească Albă își ating de obicei maturitatea deplină pe la jumătatea lunii septembrie. Pentru acest vin, am selectat struguri din parcelele terasate aflate în nordul plantației, la altitudini de peste 250 de metri. Recolta din anul 2020 a fost excelentă, fără exces de secetă și cu doar episoade izolate de grindină ce au putut fi controlate cu succes prin acționarea rachetelor anti-grindină amplasate în puncte strategice din vie.

Detalii de vinificație

După sortarea și desciorchinarea strugurilor, s-a trecut la zdrobirea lor prin aplicarea unei presiuni delicate. Pentru acest vin s-a recoltat doar mustul de primă presă, de o calitate superioară. Mustul a fermentat apoi în rezervoare mari din inox la temperaturi controlate de 14°C timp de aproximativ două săptămâni. Licoarea a fost lăsată să stea pe drojdii special alese de vinuri albe, pentru ca structura vinului să capete un plus de complexitate și vigoare.

Review-uri 1

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.