Bright Maiden of Transylvania Fetească Albă Sec 2020
Una dintre iubitele lui Dracula, Bright Maiden era tânără și inocentă precum un înger coborât pe pământ. Bunătatea și firea sa altruistă l-au captivat pe Contele Întunecat al Transilvaniei, care a sedus-o într-o aventură romantică ce i-a adus sfârșitul.
Culoare galben-pai deschis, cu arome plăcute de pere coapte și pepene galben. Gustul ne trimite cu gândul la pere coapte, iar structura este echilibrată, cu un postgust pe cât de lung, pe atât de intens.
Companionul perfect pentru brânzeturi proaspete, paste ușoare cu fructe de mare și salate de vară.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2020
Soi de struguri:
- Fetească Albă
Volum alcool:
13%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0,75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție, soi & terroir
Din negura castelului, de unde Dracula își exercită de secole puterea sa irezistibilă, se naște povestea colecțiilor The Dark Count of Transylvania & Maidens of Transylvania. Este Contele o creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă? Aceasta este enigma la care însăși iubitele lui Dracula încearcă să răspundă, atrase de seducătoarea și misterioasa personalitate a Contelui.
Feteasca Albă este un soi tradițional românesc cunoscut și sub numele de Bright Maiden, datorită boabelor sale mici, sferice și luminoase. În viile Budureasca, parcelele cu Fetească Albă din care obținem acest vin sunt amplasate în zona de nord a plantației. Acestea sunt dispuse pe terase și au parte de un sol format din cernoziom, nisip, pietriș și calcar, asigurând buna dezvoltare a strugurilor.
Particularități de vinificație
În viile Budureasca beneficiem de factorii de climă și sol necesari pentru a produce o Fetească Albă plină de arome, strugurii atingând maturitatea dorită în prima jumătate a lunii septembrie. Recolta din anul 2020 a fost influențată de temperaturi extreme, cu perioade de îngheț înregistrate primăvara și toamna. La nivel de țară, România a avut o mică creștere a producției de struguri față de media precedenților cinci ani, cu toate că, raportat strict la 2018, producția a scăzut cu 4%.
Pentru vinificarea acestui vin, am cules cei mai sănătoși ciorchini din parcele terasate aflate în nordul plantației. După sortarea și desciorchinarea strugurilor, s-a trecut la zdrobirea lor prin aplicarea unei presiuni delicate. Mustul rezultat a fermentat la temperaturi joase de 14°C timp de aproximativ două săptămâni. Licoarea a fost lăsată să stea pe drojdii special selecționate, pentru ca structura finală a vinului să capete un plus de complexitate și vigoare.