BonOm Sec 2019 - Asamblaj Ediție Limitată
Culoare roșu rubiniu închis, cu arome ce amintesc de vișine, nucă de cocos și tutun. Gustul se definește treptat în jurul prunelor uscate și al mixului de condimente fine, iar maturarea îndelungată în butoaie de stejar conduce către complexe senzații taninoase și un postgust lung.
Ideal cu fripturi din carne de vită, piept de rață, cotlet de miel la cuptor în crustă de ierburi aromate, dar și împreună cu brânzeturi dure și semidure.
"Vinul iși are propria viață, trăiește. Se naște, crește, trece prin momente de cumpănă, de împlinire, mai apoi, de așezare și cu grijă, credință și răbdare, poate deveni bun. Sună cunoscut, nu? " - Virgil Ianțu
Creat în ediție limitată împreună cu Virgil Ianțu.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2019
Soi de struguri:
- Fetească Neagră
- Shiraz
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
Volum alcool:
14.5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
0.75 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 16 - 18°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Vinificarea acestui asamblaj ediție limitată a avut loc separat pentru fiecare soi în parte. Strugurii au fost culeși manual din cele mai bune parcele ale viilor noastre, beneficiind de condiții exemplare de climă, sol și altitudine. Recoltarea strugurilor s-a desfășurat în mai multe etape, pentru ca fiecare soi să poată atinge maturitatea deplină. Mustuiala a avut parte de o macerare clasică, la temperaturi controlate. A urmat apoi o perioadă de învechire de 18 luni în baricuri atent selecționate de stejar american și românesc, ceea ce a conferit vinului o mai bună structură și o complexitate sporită.
Vin realizat din struguri culeși la maturitate deplină (D.O.C. – C.M.D. Dealu Mare).
Pentru o experiență gustativă deplină, recomandăm servirea vinului la o temperatură de 15 - 17°C.