Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Vinuri ideale pentru începători

Vinuri ideale pentru începători

De multe ori ne dorim să împărtășim dragostea noastră pentru vin cu oamenii pe care îi întâlnim. Cu toate astea, mulți dintre noi sunt abia la începutul prieteniei cu vinul și unele discuții pot fi chiar descurajante pentru ei. Cu mii deopțiuni la îndemână, ce ar trebui să cumpere mai întâi un începător?

Dacă nu obișnuiești să bei vin foarte des, mai jos îți prezentăm câteva tipuri de vin cu care ai putea să îți „inițiezi” simțurile.

Vinul-desert

Acesta este un tip de vin care merită să facă parte din colecția personală. Acesta își poartă numele pentru că este un vin dulce și se consumă în general după masă. Acestuia i se adaugă alcool pentru a reține mai bine îndulcitorii naturali proprii, care altfel ar fi consumați în procesul de fermentație.

Multe persoane spun că începătorii preferă inițial vinurile mai dulci, migrând către cele seci și demiseci odată cu experiența. Asta nu înseamnă că vinurile dulci sunt doar pentru începători sau că sunt mai puțin calitative decât alte vinuri. Multe dintre cele mai apreciate și mai scumpe vinuri din lume sunt dulci.

Vă recomandăm vinurile demidulci din gama Bristena și cele dulci din gama Origini.

Vinul spumant

Acesta este vinul cu un procent semnificativ de dioxid de carbon. Acesta poate fi obținut natural în procesul de fermentație sau poate fi adăugat la finalul procesului. Din această categorie fac parte gamele Prima Stilla, o gamă de spumante obținute prin aceeași metodă prin care se obține șampania tradițională, și Shine, care conține două spumante obținute prin metoda specifică Prosecco.

Chardonnay

Chardonnay este numele unui soi de struguri albi și al vinului făcut din acesta. Fiecare tip de struguri are un gust unic. Chardonnay este adesea descris ca având arome de mere și pere, cu note de unt, pâine prăjită și stejar. Chardonnay este de obicei sec – nu dulce – dar poate fi totuși fructat. Nu are tanini, deoarece este alb, iar nivelul acidității depinde de unde provine. Chardonnay european tinde să aibă o aciditate mai mare decât alte vinuri liniștite. Noi îți recomandăm Chardonnay-ul din gama Budureasca Organic.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon este pentru cei cărora le place un vin roșu mai bogat, mai plin. Are taninuri și aciditate relativ ridicate, dar prezintă și arome bogate de fructe – de la fructe de pădure la prune. Cabernet Sauvignon are, de asemenea, arome precum vanilie, ciocolată, nucă de cocos și condimente. Unii începători ar putea simți vinul Cabernet puțin prea intens pentru gustul lor, dar asta nu este o regulă.

Te invităm să explorezi și alte vinuri în magazinul nostru online www.budureasca.ro.