a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Incursiune în lumea vinului. Știai că...?!

Incursiune în lumea vinului. Știai că...?!

Sunt atât de multe lucruri „nice to know” despre vin că nu ne-ar ajunge o viață să le vorbim. Așa că am făcut o listă scurtă cu 13 dintre acestea, pe care vrem să o împărtășim cu tine.

Așadar, știai că...?!

 1. Există trei tipuri principale de vin: roșu, alb și rosé. Cu toate acestea, există soiuri diferite, mai puțin populare, inclusiv vinul „orange” și chiar „blue”.
 2. Culoarea unui vin este determinată de perioada de timp în care sucul de struguri stă în contact cu pielița strugurilor – acest lucru afectează și nivelul taninurilor din produsul finit.
 3. Vinul roșu poate fi făcut numai din struguri închiși la culoare. Vinul alb poate proveni din orice fel de struguri, inclusiv din strugurii din care se face de obicei vinul roșu (numai dacă sucul este separat de pielița strugurilor).
 4. Vinul rosé este adesea realizat printr-un contact controlat între suc și pielița strugurilor închiși la culoare.
 5. Vinul dulce este făcut din struguri cu conținut ridicat de zahăr.
 6. Deoarece strugurii produc zaharuri pe măsură ce se coace, vinurile din climă mai caldă vor conține în general mai mult zahăr și sunt mai tari decât cele din regiunile mai reci.
 7. Vinurile din Europa de Vest și Orientul Mijlociu sunt cunoscute ca vinuri din „Lumea Veche”, în timp ce altele, precum cele din America sau Australia, sunt numite vinuri din „Lumea Nouă”.
 8. Terroir-ul este o combinație a influențelor mediului asupra viței de vie, inclusiv tipul de sol și clima.
 9. Vinurile albe au ocazional sediment inofensiv, asemănător unui diamant, numit „cristale de tartrat”, care se formează atunci când vinul a fost depozitat la rece.
 10. Vinurile nu sunt întotdeauna făcute dintr-un singur soi de struguri. Uneori, diferite sucuri sunt fermentate separat și apoi combinate în ceea ce este cunoscut sub numele de „cupaje” sau „asamblaje”.
 11. Vinul alb spumant poate fi făcut oriunde, dar numai spumantele îmbuteliate și create din struguri cultivați în regiunea Champagne a Franței se pot numi șampanie.
 12. Vinurile organice sunt produse de vinificatori care evită să intervină în ecologia podgoriilor, optând pentru a nu folosi erbicide și pesticide.
 13. Vița de vie este adesea altoită pe rădăcinile existente înainte de a fi plantată pentru a le proteja de dăunători.

Indiferent cât de îndrăgostit(ă) ai fi de vin sau cât de puține cunoști despre acesta, nu uita cuvintele lui Euripide:
„Unde nu există vin, nu există dragoste.”