Produsul a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

HalloWine și latura romantică a lui Dracula

HalloWine și latura romantică a lui Dracula

Poate l-am judecat greșit, poate nu l-am înțeles... sau poate pur și simplu nu l-am cunoscut îndeajuns de bine. Cine este cu adevărat acest conte, care a stârnit fascinația întregii lumi?

Din dorința de sărbători Halloweenul împreună cu toți iubitorii de vinuri Budureasca, am creat gamele The Dark Count of Transylvania și Maidens of Transylvania, care prezintă o nouă perspectivă a mitului Contelui Dracula și a celor 3 fecioare de care acesta s-a îndrăgostit, Maidens.

Se spune că, dincolo de latura lui întunecată, povestită în legendele mitologiei românești, Dracula avea și o parte dominată de bunătate, tandrețe și eleganță. Această dualitate și luptă continuă între lumina și întunericul din sinea sa îl transformă pe Contele Întunecat al Transilvaniei într-un fascinant simbol, unul al contrastelor, în care ritualul iubirii dintre Conte și iubitele sale (Maidens) se desfășoară la limita dintre atracție și repulsie.

Este Contele Întunecat al Transilvaniei o teribilă creatură a întunericului sau doar un nobil neînțeles, condamnat la suferință eternă?

Aceasta este enigma la care însăși iubitele lui Dracula, Royal, Bright și Dark Maiden, încearcă să își răspundă, înfruntându-și propriile temeri și plonjând în necunoscut, atrase de personalitatea seducătoare a Contelui.

Dominate de curiozitate și aflate sub mreaja seducției, cele trei „Maidens” își înfrâng teama și pășesc pe tărâmul interzis al castelului, unde aparențele pot fi înșelătoare și unde jocul iubirii se întrepătrunde fatidic cu impulsurile întunecate...

*Termenul englezesc „maiden” își are originile în engleza veche, provenind de la termenul „mægden”, și în limba germană, unde îl găsim sub forma diminutivului „maid”, care înseamnă „fecioară”.

Așadar, numele vinurilor din gama Maidens of Transylvania sunt într-o strânsă legătură cu soiurile românesc de struguri din care acestea au fost create:

  • Feteasca Regală este soiul de struguri din care am creat vinul Royal Maiden

Royal Maiden era elevată, cu educație atent aleasă și un aspect fermecător. Ea provenea dintr-o familie nobilă, cu descendențe regale, exact cum sugerează și numele.

  • Feteasca Neagră este soiul de struguri din care am creat vinul Dark Maiden

Dark Maiden era cunoscută pentru spiritul ei sălbatic și atitudinea rebelă. Avea trupul unei adevărate zeițe, cu ochi negri magnetici și părul negru, foarte lung.

  • Feteasca Albă este soiul de struguri din care am creat vinul Bright Maiden

Bright Maiden era foarte tânără, bună și inocentă. Părea un înger coborât pe pământ, chinuindu-l pe Conte cu grația ei, spiritul luminos și dorința de a-i ajuta pe ceilalți.

Și dacă gama Maidens of Transylvania cuprinde doar aceste 3 vinuri, în gama The Dark Count of Transylvania, regăsim 6 vinuri, 3 vinuri albe și 3 vinuri roșii:

  • Pinnot Gris (vin alb sec)
  • Chardonnay (vin alb sec)
  • Fetească Regală + Chardonnay (cupaj alb demisec)
  • Pinot Noir (vin roșu sec)
  • Cabernet Sauvignon (vin roșu sec)
  • Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon (cupaj roșu demisec)

Dacă te-am făcut curios(oasă), ți-am pregătit un pachet special de HalloWINE format din două vinuri la alegere din gamele The Dark Count of Transylvania și Maidens of Transylvania. 

Descoperă oferta aici!