a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Ghidul Tău în Lumea Vinurilor Budureasca

Ghidul Tău în Lumea Vinurilor Budureasca

Stiați că Budureasca are un portofoliu de peste 20 de game de vin? De la regiunile fertile ale României, până pe coastele îndepărtate ale lumii, vinurile Budureasca au devenit un simbol al inovației, diversității și perfecțiunii. În prezent, aceste minunate vinuri sunt savurate în 18 țări, de pe 4 continente, înfășurând în aroma lor pasiunea viticulturii românești. Cu peste 300 de medalii la concursuri internaționale și numeroase programe de a promova și a duce în paharele celor de peste hotare soiurile autentice românești, Budureasca face cunoscut întregii lumi "aurul lichid" al României.

Dar, cum știi care vin e potrivit pentru tine?

Hai să descoperim împreună! Fiecare vin Budureasca este o poveste, un moment, o amintire... și mai mult decât atât este #emoție. Cu o varietate atât de mare, fiecare persoană poate găsi vinul perfect în portofoliul Budureasca. Deci, ești pregătit să îl descoperi pe al tău?

Indiferent de ocazie, de starea de spirit sau de personalitatea ta, există un vin Budureasca care te așteaptă. Fie că ești un cunoscător, un ecologist, un experimentalist, un gurmand, un iubitor de povești, un petrecăreț sau un începător în lumea vinurilor, avem un vin creat special pentru tine.

Pentru Connoisseurs:

O capodoperă vinicolă unică, creată prin metoda tradițională a șampaniei și măiestrit prin ani de dedicație și pasiune.

  • Vinoteca: aurul lichid al Viilor Budureasca

O colecție exclusivistă cu vinuri de până la 15 ani, din care fac parte doar creațiile din cei mai memorabili ani de recoltă.

  • Origini: gama de top, cu vinuri create din struguri atent aleși (manual)

O simfonie de perfecțiune, unde strugurii selectați cu măiestrie se îmbină cu arta vinificației sub atenta supraveghere a oenologului Stephen Donnelly, maturând în baricuri de excepție pentru un rezultat ce transcende așteptările.

  • Noble: vinuri care poartă semnătura maestrului oenolog Stephen Donnelly

Vinuri de semnătură, unde fiecare sticlă poartă amprenta măiestriei oenologului Stephen Donnelly, transformând strugurii nobili în opere de artă.

  • BonOm: vin creat pentru Virgil Ianțu, prietenul Cramei Budureasca

"Vinul iși are propria viață, trăiește. Se naște, crește, trece prin momente de cumpănă, de împlinire, mai apoi, de așezare și cu grijă, credință și răbdare, poate deveni bun. Sună cunoscut, nu?" - Virgil Ianțu

BonOm este un asamblaj roșu creat în ediție limitată împreună cu Virgil Ianțu.

  • 8 Barrels: vin creat pentru Președintele Republicii Popuplare Chineze, Xi Jinping

8 Barrels reprezintă esența a două civilizații străvechi, unite într-o sticlă de vin - o omagiere a prieteniei dintre tradițiile dacice și chinezești, simbolizată prin întrepătrunderea a doi dragoni și maturată în doar opt baricuri de stejar, pentru o complexitate și rafinament fără egal.

Pentru Eco-conscious:

Vinuri create din struguri care provin de pe plantații neprotejate, hrănite exclusiv cu elemente de la mama natură.

Pentru Experimentalisti:

Esența măiestriei viticole într-un spumant de excepție, creat prin metoda tradițională specifică șampaniei, ceea ce conferă vinului efervescență remarcabilă și un profil aromatic distinctiv. Cu un proces meticulos de culegere și presare, fiecare sticlă dezvăluie complexitatea și rafinamentul, evidențiind caracteristicile ambelor soiuri de struguri într-o simfonie de arome și gusturi.

O reinterpretare modernă a vinului orange clasic. Vinul care aduce împreună trecutul, prezentul și viitorul. Care armonizează tradiționalul cu modernismul. Care știe povești despre șarpele din Grădina Edenului pe care alții nu le știu. Vinul de la care nu știi la ce să te aștepți, te surprinde plăcut. Odată ce îl încerci vei vrea să experimentezi din nou. O experiență unică și de neuitat.

Pentru Gurmanzi:

Vinuri liniștite, care au călătorit în toată lumea și au cele mai multe medalii câștigate la concursuri internaționale de profil.

Gama dedicată pentru export, cu vinuri seci, la același nivel calitativ ca vinurile din gama Budureasca Premium.

O capodoperă care aduce împreună mama, Sauvignon Blanc, și copilul, Cabernet Sauvignon; un soi alb și unul negru contopindu-se într-un asamblaj alb extraordinar.

  • Miniaturi: pentru cei care vor doar un pahar

Gama dedicata celor care vor sa savureze doar un pahar de vin, la restaurant, acasă sau în orice alt context, dar care au devenit ulterior populare si ca marturii la evenimente speciale.

Pentru Iubitori de Povesti:

The Dark Count of Transylvania captivează imaginația prin dualitatea sa enigmatică, balansând între tenebrele nopții și grația unui nobil cu suflet chinuit. În inima Transilvaniei, unde secretele prind viață sub mantia întunericului, Contele își trăiește drama eternă, într-un dans seducător cu Maidens of Transylvania, care oscilează între temere și fascinație, între respingere și dorință. Aceste vinuri oferă degustătorului nu doar un buchet aromatic extraordinar, ci și o imersiune în legende pline de mister și pasiune.

Maidens of Transylvania dezvăluie un vals mistic al pasiunii și misterului. Fiecare vin din această colecție reflectă esența uneia dintre iubitele lui Dracula, scoțând în prim-plan caracterul unic al fiecărui soi de Fetească. De la noblețea Feteștii Regale, simbolizată prin Royal Maiden, la blândețea Feteștii Albe - Bright Maiden, și până la profunzimea enigmatică a Feteștii Negre, înfățișată prin Dark Maiden, această gamă de vinuri captivează și seduce, transportând degustătorul în inima legendelor transilvănene.

Pentru Petrecareți:

Vinuri tinere, proaspete, fructate, cu o corpolență medie ca structură și un nivel alcoolic potrivit.

Gamă foarte populară în rândul amatorilor de vinuri Budureasca mai ales datorită unui excelent raport calitate-preț.

Gama care vine să completeze o categorie neglijată pe piața din România, aceea a vinurilor de calitate la volum de 1.5L, ambalate în recipientul tradițional de sticlă cu dop de plută.

Gamă dovedește că vinurile vândute în cantități mai mari pot avea o calitate comparabilă cu cea a vinurilor îmbuteliate la sticlă.

Pentru Începatori

Colecție de vinuri seci și demiseci, create special pentru momentele simple, dar semnificative. Se mândrește cu arome fructate pure, fiecare sticlă de vin fiind un tribut sincer al esenței soiului din care a fost născut. Este alegerea perfectă pentru a celebra fiecare moment, fie el mare sau mic, într-un stil autentic și revigorant

  • Bristena: pentru publicul feminin, dar nu numai

Colecție de vinuri demidulci, concepută cu gândul la doamnele și domnișoarele cu o înclinație spre eleganță și rafinament, dar care nu exclude niciun amator de vinuri cu personalitate. Fiecare sticlă îmbrățișează o esență proaspătă și aromată, cu nuanțe dulci care provin din strugurii atent aleși pentru acumularea generoasă de zaharuri naturale la maturitate.

Colecție de vinuri spumante care strălucesc de vivacitate și efervescență. Născute prin metoda Charmat, aceeași tehnică rafinată care stă la baza faimosului Prosecco, aceste vinuri sunt un omagiu adus bucuriei pure și celebrării momentelor speciale. Fiecare sorbitură este o explozie de arome fructate, un dans delicat al bulelor și o invitație la a savura viața în toată splendoarea ei.