a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Două vinuri unice pe care să le încerci în 2023

Două vinuri unice pe care să le încerci în 2023

Așa cum bine știi, una dintre valorile de bază Budureasca este INOVAȚIA. Ne place să creăm vinuri unice, cu personalitate, care se fac ușor remarcate și care rămân în memoria simțurilor degustătorului pentru totdeauna.

Ultima creație de acest gen este Sauvignon & Sauvignon.

Sauvignon & Sauvignon

Sauvignon & Sauvignon este cel mai recent asamblaj alb de la Budureasca, produs în ediție limitată de 5700 sticle. Este  primul vin care adduce împreună - într-un echilibru perfect – două soiuri înrudite genetic: părintele - Sauvignon Blanc (struguri albi) și copilul – Cabernet Sauvignon (struguri negri vinificați în alb).

*Cabernet Sauvignon s-a născut din împreunarea adouă soiuri de struguri: Sauvignon Blanc și Cabernet Franc.

Oenologul Budureasca, Stephen Donelly, a creat acest vin în cinstea celei de-a 15-a aniversări Budureasca.

Mottoul acestui vin este „IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL” și putem spune că este o capodoperă, fiind primul vin care aduce împreună familia Sauvignon.

Este mult mai mult decât o băutură, este o experiență în sine - un vin pe care îl vei contempla picătură cu picătură.

Îl găsești aici:

https://budureasca.ro/sauvignon-sauvignon

A doua creație pe care ți-o recomandăm în 2023 este Budureasca Orange Wine.

Budureasca Orange Wine

Deși poate ai mai degustat vinuri orange, cel de la Budureasca este o creație atipică. A fost creat din struguri albi de Sauvignon Blanc (soi nobil franțuzesc) și Fetească Regală (varietate locală cu potențial aromatic deosebit), dar vinificat prin metode specifice vinurilor roșii.

Acest vin nu este doar un „orange wine”, ci este mai degrabă o reinterpretare modernă a vinului tradițional Orange. Deși metoda de bază folosită este o metodă veche de mii de ani și implică un proces de oxidare, procedeele secundare și felul în care oenologul Budureasca - Stephen Donelly - și-a pus amprenta asupra acestui vin a făcut din acesta un Orange Wine modern, plin de paradoxuri și fascinant.

Cu acest vin putem spune că am reușit să aducem împreună Lumea Nouă și Lumea Veche.

La fel ca șarpele de pe etichetă, acest Orange Wine este un vin tainic, imprevizibil și diferit de orice ai încercat până acum. De la primul contact cu aromele sale, acest vin te surprinde plăcut în moduri pe care nu ți le-ai imaginat niciodată.

Budureasca Orange Wine este vinul celor care știu să iasă din tipare, al oamenilor curajoși. 

Îl găsești aici:

https://budureasca.ro/orange-wine