Bag in Box 2L Sauvignon Blanc Demisec
În pahar, vinul dezvăluie o culoare galben verzuie caracteristică pentru soiul Sauvignon Blanc. La nivel olfactiv, aromele ne amintesc de fructe tropicale coapte, în timp ce gustul este dominat de note de agrișe și pere. Vinul are o aciditate proaspătă, completată de un final lung și catifelat.
Se asociază ideal cu preparate din carne de pui, pește la cuptor, fructe de mare, paste cu legume caramelizate, cartofi copți sau brânzeturi moi.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
An de recoltă:
2020 - 2022
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
13,5%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
2 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție, soi & terroir
Vinurile Bag in Box sunt soluția la îndemână pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului generos de 2L și a unui preț avantajos. Sistemul BiB conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt multi-premiate la concursurile românești, având o calitate foarte apropiată de cea a vinurilor din gama Budureasca Clasic.
Soiul Sauvignon Blanc este apreciat la nivel global pentru că dă naștere unor vinuri proaspete, crocante și cu o aciditate vibrantă. Numele provine de la franțuzescul “sauvage”(sălbatic în limba română), datorită similarităților cu vițele de vie sălbatică. În viile Budureasca, condițiile pedoclimatice sunt prielnice pentru acest soi ce are o toleranță medie la îngheț, permițându-ne să obținem în fiecare an vinuri Sauvignon Blanc ușor de băut și de asociat cu cele mai variate preparate culinare.
Particularități de vinificație
Pentru crearea acestui Sauvignon Blanc vinificat demisec, viticultorii au cules doar ciorchinii sănătoși de struguri, din parcele aflate în regiunea de sud a plantației noastre. În această zonă, solurile sunt formate predominant din cernoziomuri fertile, iar soarele are peste 2000 de ore de strălucire pe an. Selecția strugurilor s-a efectuat la atingerea maturității depline, când boabele au acumulat cantitatea de zaharuri și aciditate dorită de oenologi.
După recoltare, strugurii au fost trecuți prin desciorchinator, apoi transportați în cramă, unde au fost presați cu delicatețe. Mustul care a rezultat a fost lăsat să se limpezească în tancuri de inox, având grijă ca sucul să nu intre în contact cu oxigenul pentru a preveni oxidarea sa. După limpezire, vinul a fermentat tot în tancuri de inox cu drojdii de vin alb. Vinificarea s-a relizat în stil fresh, fără contact cu lemn de stejar, pentru a obține un vin aromat și proaspăt care să păstreze caracteristicile varietale ale soiului din care este făcut.