Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Bag in Box 2L Sauvignon Blanc Demisec
În pahar, vinul dezvăluie o culoare galben verzuie caracteristică pentru soiul Sauvignon Blanc. La nivel olfactiv, aromele ne amintesc de fructe tropicale coapte cu accente de pere zemoase, în timp în gust regăsim note plăcute de ananas. Vinul are o aciditate proaspătă, completată de un final lung și catifelat.
Se asociază ideal cu preparate din carne de pui, pește la cuptor, fructe de mare, paste cu legume caramelizate, cartofi copți sau brânzeturi moi.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2024
Soi de struguri:
- Sauvignon Blanc
Volum alcool:
12%
Treaptă de calitate:
Vin Varietal
Cantitate:
2 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile ambalate în sistem Bag in Box sunt ideale pentru consumul alături de prieteni datorită volumului generos de 2L și a unui raport calitate preț avantajos. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin acționarea canelei de la baza cutiei. Astfel, vinul rămâne proaspăt mai mult timp. Vinurile din gama Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile din România și au o calitate similară cu cele din colecția Budureasca Clasic.
Soi
Soiul Sauvignon Blanc este îndrăgit în toată lumea pentru că dă naștere unor vinuri proaspete și fructate. Se presupune că numele provine de la franțuzescul “sauvage” (sălbatic), datorită similarităților dintre Sauvignon Blanc și vița-de-vie sălbatică. Soiul este apreciat și pentru că se adaptează destul de ușor la diverse terroir-uri locale, permițând oenologilor să obțină vinuri cu arome precum fructe tropicale, citrice, soc, pere, măr verde sau busuioc.
Terroir
Strugurii de Sauvignon Blanc au fost culeși la maturitate din parcele care au beneficiat de multă lumină solară (circa 2000 de ore), campania de cules fiind începută în a doua săptămână din luna septembrie. 2024 a fost un an greu în multe regiuni viticole, cu pierderi semnificative de producție strâns legate de seceta pronunțată. Din aceste cauze, OIV estimează producția globală de vin din 2024 la cel mai jos nivel din ultimii 60 de ani. În ciuda acestor dificultăți, strugurii aleși pentru a obține acest vin au fost de o bună calitate, cu un nivel ridicat de zahăr natural și aciditate.
Detalii de vinificație
Strugurii sunt mai întâi sortați, apoi trecuți prin desciorchinator. Ulterior sunt transportați în cramă prin tehnologia tub-în-tub, unde se macerează pe pielițe până la 24 de ore la 10°C, pentru a extrage din pielițe mai multe arome. După macerare, vinul se presează prin aplicarea unei presiuni delicate și fermentează aproximativ 14 zile cu drojdii dedicate de vin alb la 16°C. Pentru a obține prospețimea și caracterul fructat tipice soiului, vinul nu a avut contact cu lemn de stejar.