a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bag in Box 2L Sauvignon Blanc Demisec

Evaluare:
90% of 100

În pahar, vinul dezvăluie o culoare galben verzuie caracteristică pentru soiul Sauvignon Blanc. La nivel olfactiv, aromele ne amintesc de fructe tropicale coapte, în timp ce gustul este dominat de note de agrișe și pere. Vinul are o aciditate proaspătă, completată de un final lung și catifelat.

Se asociază ideal cu preparate din carne de pui, pește la cuptor, fructe de mare, paste cu legume caramelizate, cartofi copți sau brânzeturi moi.

52,00 Lei
în stoc
SKU
bib-sb
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020 - 2022

Soi de struguri:

 • Sauvignon Blanc

Volum alcool:

13,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

2 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 10 - 12°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bag in Box 2L Cabernet Sauvignon Sec
Bag in Box 2L FUME Demisec
Bag in Box 2L Red Cuvée Demisec

Detalii

Colecție

Vinurile de tip Bag in Box sunt ideale pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului de 2L și a unui raport calitate-preț competitiv. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile de profil din România și au o calitate similară cu cea a vinurilor din colecția Clasic.

Soi

Soiul Sauvignon Blanc este apreciat la nivel global pentru că dă naștere unor vinuri proaspete, crocante și cu o aciditate vibrantă. Numele provine de la franțuzescul “sauvage” (sălbatic în limba română), datorită similarităților cu vița-de-vie sălbatică. În viile Budureasca, condițiile de climă și sol sunt foarte potrivite pentru acest soi, permițându-ne să obținem în fiecare an vinuri ușor de asociat cu cele mai delicioase mâncăruri.

Terroir

Pentru crearea acestui Sauvignon Blanc vinificat demisec, viticultorii noștri au cules cei mai buni struguri din parcele aflate la altitudini cuprinse între 200 și 250 de metri. În această zonă, solurile sunt formate predominant din cernoziomuri fertile, iar clima oferă anual peste 2000 de ore de strălucire a soarelui. Selecția strugurilor s-a efectuat după atingerea maturității depline, când boabele au asimilat cantitatea de zaharuri și aciditate dorită de oenologi.

Detalii de vinificație

După recoltare, strugurii de Sauvignon Blanc au fost trecuți prin desciorchinator și transportați în cramă, unde au fost presați delicat. Mustul rezultat a fost lăsat să se limpezească în rezervoare de inox, limitând contactul cu oxigenul pentru a preveni oxidarea sa. Apoi mustul a fermentat în aceleași tancuri de inox împreună cu drojdii selecționate de vinuri albe. Vinificarea s-a relizat în stil fresh, fără contact cu lemn de stejar, pentru a obține un vin fructat și ușor de băut.

Review-uri 2

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.