a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bag in Box 2L Red Cuvée Demisec

Evaluare:
89% of 100

Vin roșu, cu taninuri puternice conferite de maturarea în baric a 30% din acest vin. Licoarea prezintă o corpolență medie și surprinde cu un final lung și plăcut. Gustul intens cu note de stejar și fructe negre de pădure indică faptul că vinul se poate asocia cu preparate din carne bogată în grăsimi, datorită caracterului său taninos.

Se recomandă asocierea cu fripturi la grătar din carne de vită și porc, fiind excelent și alături de preparate românești ușor picante pe bază de carne tocată, precum sarmale, ardei umpluți la cuptor sau cârnați.

52,00 Lei
în stoc
SKU
bib-rc
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020 - 2022

Soi de struguri:

 • Shiraz
 • Cabernet Sauvignon
 • Merlot

Volum alcool:

14%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

2 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bag in Box 2L Sauvignon Blanc Demisec
Bag in Box 2L Rosé Demisec
Bag in Box 2L FUME Demisec

Detalii

Colecție

Vinurile de tip Bag in Box sunt ideale pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului de 2L și a unui raport calitate-preț competitiv. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile de profil din România și au o calitate similară cu cea a vinurilor din colecția Clasic.

Soi

Red Cuvée este obținut din Shiraz, Merlot și Cabernet Sauvignon, fiecare din cele trei soiuri îndeplinind un rol bine definit în cadrul cupajului. Cabernet Sauvignon oferă structura corpolentă și taninurile intense, Shiraz își aduce contribuția prin profilul său caracteristic de fructe roșii și negre, în timp ce elegantul Merlot completează armonios tridentul, oferind mai mult echilibru și o textură mai catifelată. 

Terroir

Red Cuvée este singurul vin roșu demisec din gama Bag in Box 2L. Pentru obținerea sa, am folosit strugurii din vițe-de-vie aflate pe parcele de la baza plantației, acolo unde predomină solurile fertile de tip cernoziom, bogate în minerale și calcar. Culesul s-a făcut în a doua jumătate a lunii septembrie, după atingerea maturității depline a fiecărui soi, pentru a ne asigura că boabele de struguri au dezvoltat în fruct o cantitate generoasă de arome naturale.

Detalii de vinificație

Strugurii sunt sortați cu ajutorul buncărului cu vibrații și trecuți prin desciorchinator, fiind presați separat și transportați în cramă folosind tehnologia de răcire tub-în-tub. Urmează apoi etapa de macerare pe pielițe, ce durează suficient de mult timp pentru a extrage din coajă aromele, culoarea și nivelul de taninuri dorite de oenolog. Pentru a obține o corpolență superioară și o structură mai catifelată, aproximativ 30% din vin a fost maturat în butoaie de stejar până la șase luni de zile.

Review-uri 9

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.