a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Bag in Box 2L Cabernet Sauvignon Sec

Evaluare:
90% of 100

Roșu-rubiniu, vioi și elegant atunci când întâlnește cupa paharului, vinul ne imbie cu parfum de fructe roșii de padure și arome ierboase. Gustul, structurat și rotund este caracterizat de fructuozitatea murelor negre și a piperului verde.

Este o alegere foarte bună pentru un grătar în familie sau între prieteni, pe care sfârâie bucățile bine condimentate de carne. Ca orice Cabernet Sauvignon, se asociază de minune cu aproape orice tip de fripturi din carne roșie.

52,00 Lei
în stoc
SKU
bib-cs
Ești membru în Clubul Budureasca? Comandă acest produs și primești din partea noastră
10

Puncte de fidelitate

Detalii tehnice:

Culoare vin:

 • Roșu
 • Alb
 • Rosé

Tip vin:

 • Sec
 • Demisec
 • Dulce
 • Demidulce
 • Brut
 • Extra Brut
 • Mix

An de recoltă:

2020 - 2022

Soi de struguri:

 • Cabernet Sauvignon

Volum alcool:

14,5%

Treaptă de calitate:

D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare

Cantitate:

2 L

Asocieri culinare:

Sugestii de servire:

Se recomandă servirea la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, a se păstra într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.

Încearcă și alte vinuri din această colecție

Bag in Box 2L FUME Demisec
Bag in Box 2L Red Cuvée Demisec
Bag in Box 2L Rosé Demisec

Detalii

Colecție

Vinurile de tip Bag in Box sunt ideale pentru consumul în familie sau alături de prieteni datorită volumului de 2L și a unui raport calitate-preț competitiv. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin apăsarea canelei de la baza cutiei. Vinurile Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile de profil din România și au o calitate similară cu cea a vinurilor din colecția Clasic.

Soi

Apărut ca urmare a încrucișării naturale dintre soiurile Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon este supranumit printre cunoscători “regele strugurilor” datorită complexității sale, a taninurilor bine definite și a culorii roșu rubiniu închis pe care o imprimă vinurilor. Aromele principale pe care le găsim în vinuri create din Cabernet Sauvignon sunt cele de ardei gras, mure, coacăze negre sau prune uscate.

Terroir

Pentru a vinifica Bag in Box Cabernet Sauvignon, viticultorii au ales din vie struguri proveniți din parcelele noastre cu expoziție sudică. Aici, soarele strălucește 2000 de ore pe an, oferind strugurilor lumina necesară pentru a-și atinge maturitatea deplină. Solurile sunt un mix de argile și cernoziomuri, cu un bun drenaj natural ce împiedică acumularea excesului de apă. Recoltarea s-a făcut doar după ce strugurii au atins un nivel ridicat de compuși aromatici.

Detalii de vinificație

Strugurii de Cabernet Sauvignon sunt sortați, trecuți prin mașina de desciorchinat și apoi presați. Urmează etapa de macerare pe pielițe, care durează suficient de mult timp pentru a extrage din coajă aromele, culoarea și concentrația de taninuri râvnite de oenolog. Mustuiala fermentează până la trei săptămâni la temperaturi controlate, folosindu-se drojdii dedicate de vinuri roșii. Oenologul a dorit să obțină un Cabernet mai fructat, fără contact cu lemn de stejar.

Review-uri 8

Ai încercat acest produs și vrei să ne oferi părerea ta?

Atunci oferă o notă și scrie-ne câteva rânduri folosind formularul de mai jos. Opinia ta este foarte importantă pentru noi pentru că ne ajută să vă oferim vinuri și accesorii de cea mai bună calitate în fiecare zi.