Utilizăm cookies pentru ca tu să ai o experiență cât mai plăcută. Pentru a ne conforma noii directive e-Privacy, trebuie să primim acordul tău pentru a seta cookie-urile. Află mai multe.
Bag in Box 2L Cabernet Sauvignon Sec
Roșu-rubiniu, vioi și elegant atunci când întâlnește cupa paharului, vinul ne imbie cu parfum de fructe roșii de padure și arome ierboase. Gustul, structurat și rotund este caracterizat de fructuozitatea murelor negre și a piperului verde.
Este o alegere foarte bună pentru un grătar în familie sau între prieteni, pe care sfârâie bucățile bine condimentate de carne. Ca orice Cabernet Sauvignon, se asociază de minune cu aproape orice tip de fripturi din carne roșie.
Detalii tehnice:
Culoare vin:
- Roșu
- Alb
- Rosé
Tip vin:
- Sec
- Demisec
- Dulce
- Demidulce
- Brut
- Extra Brut
- Mix
- Brut Natur
An de recoltă:
2023
Soi de struguri:
- Cabernet Sauvignon
Volum alcool:
14%
Treaptă de calitate:
D.O.C. - C.M.D. Dealu Mare
Cantitate:
2 L
Asocieri culinare:
Sugestii de servire:
Se recomandă servirea vinului la o temperatură de 15 - 17°C. Înainte de consum, se păstrează într-un loc întunecat și răcoros, ferit de razele soarelui.
Detalii
Colecție
Vinurile ambalate în sistem Bag in Box sunt ideale pentru consumul alături de prieteni datorită volumului generos de 2L și a unui raport calitate preț avantajos. Sistemul Bag in Box conține o pungă vidată care se comprimă pe măsură ce vinul este turnat în pahar prin acționarea canelei de la baza cutiei. Astfel, vinul rămâne proaspăt mai mult timp. Vinurile din gama Bag in Box 2L sunt frecvent premiate la concursurile din România și au o calitate similară cu cele din colecția Budureasca Clasic.
Soi
Născut în secolul al XVII-lea din încrucișarea naturală a soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon este numit de cunoscători și profesioniști “regele strugurilor negri” datorită complexității sale, a taninurilor bine definite și a culorii roșu rubiniu închis pe care o oferă vinurilor. Aromele clasice asociate cu vinurile create din Cabernet Sauvignon sunt cele de ardei gras, mure, fructe de pădure, coacăze negre sau prune uscate.
Terroir
Pentru a realiza Bag in Box Cabernet Sauvignon, viticultorii au cules din vie struguri ajunși la maturitate deplină din parcele cu expoziție sudică, unde altitudinea este de 170-200m. Aici, soarele strălucește peste 2000 de ore pe an, oferind strugurilor lumina necesară pentru dezvolta un nivel ridicat de arome naturale. Microterroir-ul benefic se datorează în mare măsură solului fertil. Stratul superior de 10cm de cernoziom, urmat de un amestec de cernoziom, argilă și pietriș pe măsură ce se coboară în adâncime, asigură un bun drenaj natural pentru plantația noastră de Cabernet.
Detalii de vinificație
Strugurii de Cabernet Sauvignon sunt sortați, apoi trecuți prin mașina de desciorchinat. Urmează etapa de macerare pe pielițe, esențială în procesul de obținere a vinului roșu, pentru a extrage din coajă enzime și arome. Mustuiala fermentează în total până la 20 de zile la temperaturi controlate de 26°C, folosindu-se drojdii selecționate. Pentru că oenologul a dorit să obțină un Cabernet fructat și ușor de băut, vinficația a fost încheiată fără ca vinul să aibă contact cu lemn de stejar.