a fost adăugat in coșul tău de cumpărături.

Produsul a fost adăugat în lista ta de produse favorite.

Despre Budureasca

În inima podgoriei Dealu Mare, într-o oază de liniște, se ridică însoritele coline ale viilor Budureasca – loc străvechi, cu rădăcini adânci în istoria și cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, înca din vremea dacilor sau chiar a strămoșilor lor, vechii traci.

Zona cuprinde numeroase dealuri și văi, de la râul Teleajen în vest și până la râul Buzău în est. Masivul deluros, cu poziționarea sa sudică, reprezintă un loc ideal pentru cultivarea viței de vie. Altitudinea pe care se întind viile Budureasca este cuprinsă între 175m și 400m. Condițiile favorizează în mod excepțional producția de struguri negri, dar strugurii albi se bucură, de asemenea, de condiții propice dezvoltării, dând naștere unor vinuri albe foarte aromatice și fructate.

Crama Budureasca a fost inaugurată în primăvara anului 2013 și are o suprafață de 2500mp, fiind una din cele mai noi și mai mari crame din regiunea Dealu Mare. Construcția este îngropată pe 3 dintre laturi, pentru a se încadra perfect în peisaj și, mai important, pentru a putea beneficia de un control termic sporit.

Complexul dispune, de asemenea, de spații de birouri și mai multe zone pentru degustarea vinurior, având o capacitate de circa 50 de persoane și o vedere panoramică cu sala baricurilor. În incinta cramei doritorii pot găsi și un magazin pentru desfacere și vânzare de unde se pot achiziționa toate gamele de vinuri produse de Budureasca.